Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kivégzés a Palotás kisvendéglőben – vád 23 év után

| 2022. 12. 29. | 20:03:00
Az alvilági körökben ismert Döcherrel és testőrével egy szlovák bérgyilkos végezhetett.
Kivégzés a Palotás kisvendéglőben – vád 23 év után
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ügyészség vádat emelt az 1999-ben Budapesten történt kettős emberölés, a Döcher-gyilkosságként ismert ügy gyanúsítottjaival szemben. A Fővárosi Főügyészség előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a felbujtó és a gyilkos ellen, akikkel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott – tartalmazza az ügyészség decemebr 29-i közleménye.

A vádirat szerint a felbujtó, egy jelenleg 52 éves férfi 1991 és 1998 között közeli baráti viszonyt ápolt áldozatával, korábbi bűntársával, és mindkettőjük közös ismerőse volt egy bolgár állampolgár, a másik áldozat. Az 52 éves férfi időközben megismerte egy szlovákiai bűnszervezet vezetőjét, akinek anyagi és logisztikai segítséget is nyújtott, amikor az a társaival együtt – szlovákiai bűnszervezeti ellentétek elől menekülve – tartósan Budapesten tartózkodott. A vádlott elhatározta, hogy ezt a kapcsolatát felhasználva megöleti korábbi bizalmasait, a magyar és a bolgár férfit.

A bűntény idején a magyar sértett szabadságvesztés büntetését töltötte, melynek keretében enyhébb végrehajtási szabályok szerint kedvezményében részesült, és 1998 decemberétől egy XV. kerületi vendéglőben tartózkodhatott reggeltől kora estig. A sértettnek itt munkaviszonyt igazoltak. Az 52 éves férfi a szlovákiai bűnszervezeti vezető segítségével megbízott egy szlovák bűnözőt, az ügy másik vádlottját, egy jelenleg 56 éves szlovák férfit, hogy ölje meg korábbi üzlettársait, a magyar és a bolgár férfit, amit a bérgyilkos végre is hajtott.

A szlovák bérgyilkos 1999. február 2-án a délelőtt lépett be a kisvendéglőbe, és egy hangtompítós géppisztollyal összesen húsz, fejre és fejtájékra irányuló célzott lövéssel megölte a két férfit, majd egy közelben várakozó autóval elmenekült a helyszínről – ismertette az ügyészség. Az indítvány szerint a vádlottak legkorábban 20 év után kerülhetnek feltételes szabadságra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés