Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lebukott az észak-alföldi számlagyáras bűnbanda

| 2022. 12. 20. | 13:23:00
Lőszer is volt náluk.
Lebukott az észak-alföldi számlagyáras bűnbanda
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A karácsonyt biztosan rács mögött tölti az autóalkatrészeket forgalmazó fővárosi ügyvezető, aki egy észak-alföldi számlagyáras bűnbandával szövetkezve 400 millió forint áfát csalt el fiktív számlákkal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hármat már letartóztattak. A budapesti cég Németországból szerzett be autóalkatrészeket nettó áron, amit hazai kiskereskedőknek és autószervizeknek értékesített tovább.

A számlagyár a belföldi eladások utáni áfa eltüntetésében segített: felépített egy valós tevékenység nélküli, kizárólag fiktív számlák kiállítására szakosodott, strómanok vezette cégekből álló hálózatot a feladatra.

Az észak-alföldi nyomozók a banda felszámolására szervezett akcióban járőrök, informatikusok és a MERKUR Bevetési Egység támogatásával több helyszínen kutattak bizonyítékok után. Több mint 100 millió forint értékben zároltak bankszámlákat és ingatlanokat, valamint foglaltak le készpénzt. Az egyik ingatlanban 350 engedély nélküli lőszert is találtak, így a rendőrséget értesítve a banda ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt is nyomozás indult.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés