Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szándékosan gázolt volna – ítélkezett a szabolcsi bíróság

| 2022. 12. 01. | 18:15:00
„Mondtam, hogy úgyis meghalsz!”
Szándékosan gázolt volna – ítélkezett a szabolcsi bíróság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönnel és 5 év járművezetéstől eltiltással sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék december elsején azt a férfit, aki megpróbálta elgázolni ismerősét 2021 tavaszán. A emberölés bűntettének kísérletében elmarasztalt vádlotttal szemben hozott ítélet azért nem jogerős, mert az ügyészség, a vádlott és védője is 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a fellebbezésre.

A bíróság által megállapított tényállás szerint H. Z. és a sértett tavaly márciusban találkozót beszéltek meg nézeteltéréseik rendezésére. et. Utóbbi másnap gyalogosan tartott a kijelölt helyre, amikor a vádlott megpróbáltak őt elütni a gépkocsijával. A gyalogos férfinek sikerült elugrania a jármű útjából, bár az így is elérte a lábát. Utána sikerült beugrania egy ismerős kocsijába. H. Z. ekkor azt kiabálta neki: „mondtam, hogy úgyis meghalsz!”

Az elsodort férfi könnyebben sérült az incidens során, de csak az ő figyelmességén és a véletlenen múlott, hogy nem történt nagyobb baj.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés