Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mégis rács mögé került a 15 éves borsodi csecsemőgyilkos

| 2023. 03. 04. | 10:04:00
A gyerek száját papírral betömte, majd átdobta a szomszédhoz.
Mégis rács mögé került a 15 éves borsodi csecsemőgyilkos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ügyészség fellebbezése folytán eljárt Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta az elsőfokú bíróság végzését és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani.

Mint ismert, a fiatalkorú nővel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint február 24-én a kora esti órákban emődi családi házuk udvarán világra hozott csecsemője száját papírral tömte be, és átdobta a szomszéd telekre.

Az újszülött később a szakszerű orvosi ellátás ellenére elhunyt.

Az elsőfokú bíróság álláspontja az volt, hogy a terhelt esetében reálisan fennálló szökés, elrejtőzés veszélye mellett a büntetőeljárásban való jelenléte a letartóztatásnál enyhébb módon is biztosítható: elegendő az, ha a gyanúsított szabad mozgását korlátozzák, ezért az ügyészi indítványtól eltérően a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék nem osztotta ezt.

Indokolása szerint éppen a társadalmi környezet várható negatív reakciója motiválhatja a terheltet szökési, elrejtőzési szándékában, amelyet családi kötelékei sem ellensúlyoznak kellőképpen, figyelemmel arra, hogy a lány problémája megoldásához sem mert tőlük segítséget kérni. Mindezekre tekintettel a törvényszék az elsőfokú végzést megváltoztatta és március 27-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés