Hirdetés

Három a csillag a Nyíregyházi Egyetemen

Szabolcsihír

2018.05.15. 16:07

Három a csillag a Nyíregyházi Egyetemen
Veres Amarilla (fotó: hparalimpia.hu)

Kiváló sportteljesítményük érdemelt elismerést.

Hirdetés

Hirdetés

Hárman is részesültek a 2017/2018-as tanév második félévében a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjban a Nyíregyházi Egyetemen.

Kovács Richárd boxoló (NYVSC), az egyetem testnevelő tanár-történelemtanár és állampolgári ismeretek osztatlan tanárképzés szakos hallgatója, Szikszai Róbert, a Nyíregyházi Sportcentrum dobóatlétája, a Nyíregyházi Egyetem hallgatója és Veres Amarilla, olimpikon, kerekes székes vívó, a Nyíregyházi Egyetem nappali tagozatos sportszervezés szakos hallgatója kapott Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat ebben a szemeszterben.

A magyar kormány által alapított ösztöndíj célja a felsőoktatási intézményekben hallgatói jogviszonnyal rendelkező, olimpiai sportágakban sportoló hallgatók támogatása, azoké, akiknek tanulmányaik ideje alatt esélyük van arra, hogy Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai érmet szerezzenek.

A 2017/2018-as tanév második félévében 18 sportág összesen 96 sportolója, köztük három parasportoló részesült az ösztöndíjban május 4-én a Magyar Sport Napján. A díjakat Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Fazekas Attila Erik helyettes államtitkár adta át a Magyar Tudományos Akadémián megtartott ünnepségen.

A nyíregyházi sportcsillagokat szerdán a Nyíregyházi Egyetem rektora is köszönti.

ösztöndíjNyíregyházi Egyetemsportcsillag

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés