Hirdetés

Pedagógusképzésben Nyíregyháza az első

Szabolcsihír

2018.12.19. 09:15

Pedagógusképzésben Nyíregyháza az első
Fotó: Szabolcsihír

Közzétették az egyetemi rangsort.

Hirdetés

Megjelent a HVG Diploma 2019-es kiadványa, melyben pedagógusképzéseket folytató egyetemek rangsorában az oktatói kiválóság alapján a Nyíregyházi Egyetem végzett az első helyen.

Mint azt az eduline.hu portálon idézik a pedagógusképzések tekintetében, az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort a Nyíregyházi Egyetem vezeti, a második helyen a Pécsi Tudományegyetem kara, a harmadik helyen pedig a Debreceni Református Hittudományi Egyetem áll.

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze - tájékoztatta a Szabolcsihírt Béres Tamás, az egyetem pr referense.

Több szempont

A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot vettek figyelembe az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát. – olvasható a folyóiratban.

 

Nyíregyházi Egyetempedagógusképzés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés