490 pont kellett egy egyetemi szakra

MTI

2019.07.25. 10:43

490 pont kellett egy egyetemi szakra

Műszaki képzésre vettek fel a legtöbb jelentkezőt.

Hirdetés

Hirdetés

Négyszázkilencven volt (az elérhető 500-ból) legmagasabb ponthatár idén, a bejutáshoz ezt a Pécsi Tudományegyetem germanisztika alapképzésére jelentkezőknek kellett elérniük – közölte az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese július 25-én  a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Vanó Renáta azt mondta, magas volt továbbá a ponthatár a mechatronikai mérnöki (440), valamint az ápolás és betegellátás - gyógytornász (439) szakon.

Vanó Renáta az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy idén az alapszakok közül műszaki képzésre vették fel a legtöbb jelentkezőt, de a legkeresettebb szakok közé tartoznak a bölcsészettudományi, az orvos- és egészségtudományi, valamint az informatikai képzések is.

Kitért arra is, hogy a pótfelvételire július 29. és augusztus 7. között azok jelentkezhetnek, akik egyetlen helyre sem jutottak be, vagy nem is jelentkeztek az általános felvételire. A pótfelvételi szabályai megegyeznek az általánoséval, azzal a különbséggel, hogy a pótfelvételi során csak egy képzési helyet lehet megjelölni. A ponthatárokat augusztus végén hirdetik ki – közölte az elnökhelyettes.

ponthatárgermanisztika

Szóljon hozzá!

Hirdetés