Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elsa Hollandiából hozott ajándékot az árva kutyáknak

| 2017. 08. 01. | 10:48:00
Már építik a kenneleket.
Elsa Hollandiából hozott ajándékot az árva kutyáknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kivételesen nem eredeti roma tánccal kapcsolatos hírt osztott meg a Facebookon a megyénkből elszármazott néprajzkutató, dr. Balázs Gusztáv. Holland felesége, Elsa nagybátyja az idén április végén nagyon rövid betegség után elhunyt. Halála után a házaspár intézi a hagyatékkal kapcsolatos ügyeket. Mivel a család (a nagybácsi testvérei) nem tartott igényt a lakás berendezéseire, elhatározták, hogy értékesítik a bútorokat, és az így befolyt összeget felajánlják egy magyarországi kutyamenhelynek.

Amikor még Magyarországon laktunk és éltünk, Gerard, a nagybácsi, kétszer is volt nálunk Magyarországon. Az utakon látott kóbor kutyákat és az autók által elgázolt kutyákat élete végéig emlegette - írja Balázs Gusztáv. - Ő egy állatszerető ember volt. Így jött az ötlet, hogy a berendezésből összejött pénzösszeget elhozzuk Magyarországra és egy nagyon szegény kutyamenhelynek ajánljuk fel.

A szülőfalumban (városban) Nagyecseden 2004 óta minden évben 10-14 napot töltünk. Itt nincs menhely. Ezért megkerestük az interneten, hogy hol van Nagyecsedhez legközelebb kutya menhely, ahol nagy szükség van támogatásokra, felajánlásokra - tette hozzá az ismert néprajzkutató.

"Mátészalkán volt a legközelebbi menhely, az Összefogás az Állatokért Alapítvány, ahol nagyon elkél a segítség. Meghaladja a 170-et a városból és a környékről befogadott kutyák száma. A kutyák életkörülményei nem ideálisak, de ahhoz képest, hogy nem kint a szabadban kóborolnak ennivalót keresve, nem az utak szélén fekszenek élettelenül, nem ütik-verik, nem kínozzák őket, ahhoz képest jó helyen vannak. Gondozóik nagy szeretettel etetik és ápolják őket" - írta a Facebookon Balázs Gusztáv hozzátéve, "a telepen minden apró kis segítséget elfogadnak. Ezért vagyunk mi is ott. Amikor az unokahúgom segítségével először meglátogattuk a menhelyet és találkoztunk Halász Szilviával a telep vezetőjével, az első benyomás után Elsaval elhatároztuk, hogy először építünk egy 5m x 2,50 m-es kennelt, és csak a maradék pénzből fogunk kutyatápot vásárolni. Eledelre is nagyon nagy szükségük van, de a kutyák gyarapodása miatt a kennelre még inkább."

Az építkezés nehézkesen indult, mert a segítők, akik a munkában részt vettek, nem az elvárt minőségben dolgoztak, így hétfőn új csapattal lendültek ismét munkába az adományozók.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés