Hirdetés

Hirdetés

Rendkívül kevés zöldséget és gyümölcsöt esznek a magyarok

Agroinform

2022.01.06. 14:58

Rendkívül kevés zöldséget és gyümölcsöt esznek a magyarok
(Fotó: Shutterstock)

Kutatások bizonyítják mindezt.

Hirdetés

Magyarországon 100 emberből csak 8 fogyaszt elegendő zöldséget és gyümölcsöt. Ráadásul a magyarok 36 százaléka nem is eszik naponta gyümölcsöt és zöldséget – derült ki egy nemzetközi kutatásból.

Az Eurostat január 6-án hozta nyilvánosságra, hogy Magyarországon a zöldség- és gyümölcsfogyasztás átlaga nagyjából egybeesik az uniós átlaggal: hazánk lakosságának 55,5 százaléka fogyaszt hetente többször is valamilyen gyümölcsöt vagy zöldséget, azonban minden nap csak 8,2 százalék eszik ilyeneket. Ugyanakkor Magyarország lakosságának a 36,3 százaléka nem is igazán fogyaszt zöldséget és gyümölcsöt.

Megnézték nemek szerinti megosztásban is az adatokat, melyből az látszik, hogy a nők napi gyümölcs- és zöldségfogyasztása magasabb, mint a férfiaké. A nők 58 százaléka számolt be arról, hogy hetente többször fogyaszt zöldséget és gyümölcsöt, a férfiaknál ez az arány 51 százalék az Európai Unióban. Naponta a nők 15 százaléka, a férfiaknak pedig a 10 százaléka eszik ilyeneket. A felmérés azt is kimutatta, hogy a férfiak 39 százalékának, míg a nők 27 százalékának teljesen kimarad az életéből a gyümölcs- és zöldségfogyasztás.

Magyarországgyümölcszöldség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés