Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan változtatja meg a Bitcoin és az alapjául szolgáló technológia a világot?

| 2022. 04. 01. | 15:40:00
A Bitcoin és a blokklánc technológia többféle szempontból is forradalmasíthatja a globális gazdaságot. Összegyűjtöttük, hogyan.
Hogyan változtatja meg a Bitcoin és az alapjául szolgáló technológia a világot?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Bitcoin és a mögöttes blokklánc-technológia továbbra is vegyes reakciókat vált ki a nyilvánosság részéről. Vannak, akik a pénzforgalom és a kereskedés jövőbeli megoldásának látják és úgy vélik, hogy egyre nagyobb hatással van az üzleti megoldásokra. A Bitcoin és a blokklánc technológia rengeteg újítást tett lehetővé, amivel elősegítette a gazdasági fejlődést és világszerte sokak életét könnyítette meg. További információért látogasson el ide: https://bitcoinera.trading/

Másfelől, sokan a Bitcoint és a blokkláncot is a gazdasági folyamatok legjelentősebb zavaró tényezőjének tekintik. Érveiket azzal támasztják alá, hogy a kriptovaluták valós mögöttes érték nélküli, rendkívül ingadozó pénzügyi eszközök, melyek esetében a befektetők nagy és felesleges kockázatot vállalnak.  Sőt, a virtuális valuták egyes bírálói úgy látják, hogy a Bitcoin és a hasonló eszközök csak fokozzák a csalás, a pénzmosás, a terrorizmus pénzügyi támogatása és a kiberbűnözés egyéb tevékenységeiknek megvalósítási lehetőségeit.  

Akkor hogyan változtathatja meg a Bitcoin és az alapjául szolgáló technológia a világot? Az alábbi cikkből megtudhatja milyen hatással van a Bitcoin és a blokklánc a világ folyamataira. 

Decentralizált pénzügyi rendszerek 

Satoshi Nakamoto azzal a céllal alkotta meg a Bitcoint, hogy egy központi hatóság felügyeletétől mentes, decentralizált valutaként működjön.  Ennek megfelelően, a Bitcoin tranzakciókra nem vonatkoznak a szabályozó és kormányzati hatások, így az üzleti vállalkozások és az egyének egyaránt zökkenőmentesen küldhetnek és fogadhatnak pénzösszegeket. A fiat valutáktól eltérően a tranzakciók végrehajtásához a Bitcoint használóknak nincs szükségük sem bankokra, sem pénzintézetekre. 

A Bitcoin decentralizált rendszere biztosítja a nemzetközi átutalások kényelmes megoldásait, hiszen a tranzakciókhoz nincs szükség harmadik felekre és ez egyben hozzájárul a Bitcoin fizetések viszonylag alacsony tranzakciós költségeihez is.  Mindez elősegíti a tőke nemzetközi határokon átívelő szabad áramlását, támogatva a gazdasági növekedést és fejlődést. 

A számos kormányzati és intézményi korlátozásokkal sújtott fiat valutákkal ellentétben a Bitcoin egy általánosan, világszerte elfogadott fizetési mód és értékmegőrző befektetés.  Használatával elkerülhető a pénzügyi tranzakciók kormányzati felügyelete, és megvalósulhat a sokak által kívánt független vagyonkezelés. Minden Bitcoin tranzakciót a blokklánc technológia hitelesít egy digitalizált főkönyvi rendszeren keresztül, ami garantálja a fizetések nagyobb átláthatóságát és biztonságát. 

Pénzügyi integráció

A Világbank becslései szerint a világon hozzávetőleg 2 milliárd ember nem jut banki szolgáltatásokhoz. Ennek következtében ezek a személyek nehezen jutnak pénzügyi segítséghez, illetve a nehezebben létesítenek üzleti kapcsolatokat a világ más részeivel. Azt is fontos megemlíteni, hogy ahol a banki szolgáltatások elérhetők, ott ezekért jelentős összegeket kell fizetni és a pénz kezelését különböző előírások is megnehezítik. 

A Bitcoin és a mögöttes technológiák lehetővé teszik a bankok és a pénzkezelő intézetek megkerülését. A világ bármely pontján végrehajtható tranzakciókhoz mindössze egy okostelefonra és internet kapcsolatra van szükség.  A tranzakció személyes Bitcoin pénztárcából vagy kriptovaluta kereskedő platformon keresztül egyaránt végrehajtható. A kereskedő platform használata minimális költséggel jár ugyan, de a díjak sokkal alacsonyabbak, mint a bankkártyák és a banki utalások díjai.

Hatalmas gazdasági lehetőségek

A Bitcoin szerte a világon rengeteg üzleti vállalkozást és magánszemélyt inspirált gazdasági lehetőségeik megvalósítására. Manapság az egyik legjövedelmezőbb eszköznek számít, és az intézményi befektetők, kereskedők, valamint egyéni befektetők száma folyamatosan növekszik.  A Bitcoin értéke és a Bitcoin iránti igény napról napra növekszik, sőt, ez a virtuális valuta olyan egyre bővülő kerekedési volumennel rendelkező platformokon is elérhető, mint például a The News Spy Auto-Trading App. 

A Bitcoin befektetések során többféle művelettel találkozhatunk, melyek közül a legismertebbek a befektetés, a bányászt és az ún. „HODLing”, vagyis tartás. A kereskedők úgy is befektethetnek, ha a Bitcoint fizetőeszközként fogadják el. Azok pedig, akik nagyösszegű befektetésekkel foglalkoznak, kriptovaluták közötti átváltással is megpróbálkozhatnak. 

Fokozott innováció

A Bitcoin és a mögötte húzódó blokklánc technológia különböző iparágakban, többek között a pénzügy, az e-kereskedelem, az utazás, a gyártás, az ingatlanpiac, az egészségügy, a szórakoztatóipar és a kiskereskedelem területén rengeteg újításhoz vezetett.  Az új kriptovaluták a Bitcoin alaptechnológiáját használják. Számos termék és szolgáltatás, például a mobiltelefonos alkalmazások, a Bitcoint és a blokkláncot vette alapul. A blokklánc egy nyílt forráskódú platform, mely többféle technológiai alapú alkalmazást támogat, ilyen az okos szerződések, az ellátásilánc-kezelés és a készletgazdálkodás. 

A Bitcoin és a blokklánc technológia még viszonylag újnak számít, ennek ellenére sikerült bebizonyítania, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a világgazdaság különböző elemeinek átalakítására és modernizálására.  Azt is meg kell említenünk, hogy a kriptovalutáknak hátulütőik is vannak, például erősen ingadozók, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni a befeketések során.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés