Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az infralámpák gyógyító ereje

| 2022. 07. 12. | 12:06:00
XXX
Az infralámpák gyógyító ereje
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az infravörös fény az elektromágneses sugárzás egy meghatározott hullámhossza, amely nemcsak a természetben jön létre, de az erre a célra készült eszközök segítségével is létrehozható. Az ilyen eszközöket széles körben használja az orvostudomány, hiszen számos jótékony hatása van.

Mi az az infravörös terápia?

Az infravörös fény nevét onnan kapta, hogy az elektromágneses spektrumon a látható fény legkisebb frekvenciájú, vörös összetevője alatt helyezkedik el. A Földet elérő napsugárzás egy része is az infravörös tartományba esik. A nap kellemes, melengető hatását köszönhetjük az infravörös fénynek. Az infravörös terápia során az infralámpák mesterségesen állítják elő ezt az emberi szem számára láthatatlan fényt. 

A Rehaker.hu infralámpa kínálatában számtalan különböző teljesítményű eszköz megtalálható, amelyekkel ki tudjuk használni az infravörös fény gyógyító hatásait. Az infravörös sugárzásnak hatalmas előnye az, hogy képes mélyen a szövetekbe hatolni, elérni a bőr alatti struktúrákat, de az UV-fénnyel szemben előnyös hatást fejt ki rájuk.

Az infralámpák jótékony hatásai

Az infralámpák azáltal fejtik ki hatásukat, hogy a sugarak mélyen a szövetek közé jutnak, és felmelegítik őket. A meleg hatására az adott terület erei kitágulnak, ezáltal javul a keringés, és a környező szövetek oxigén- és tápanyagellátása. Ezen hatások révén pedig gyorsabb gyógyulás következhet be. Szintén a keringés javítása által tud segíteni az infravörös fény a különböző izületi és izomeredetű fájdalmakon és gyulladásokon, valamint gyorsítani a sebgyógyulást.

Számos más területen is használják, így például természetgyógyászatban méregtelenítő funkciót tulajdonítanak az infravörös fénynek. De emellett olyan fül-orr-gégészeti panaszoknál is hatékonyan gyorsítja a gyógyulást, mint az arcüreg- vagy a középfülgyulladás. Emellett reumás megbetegedéseknél, megfázásnál valamint allergia esetén is sikerrel alkalmazzák.

Az infralámpa használata

A lámpák gyógyászati segédeszköznek minősülnek, ezért használat előtt fontos a kezelőorvos véleményét kikérni, illetve a használati utasítást elolvasni. Általánosságban elmondható, hogy csak úgy, mint a legtöbb gyógymód esetén, itt is fontos, hogy az adott eszköz ajánlásának megfelelő ideig használjuk.

A lámpák besugárzási szöge állítható, ezért mindig pontosan úgy tudjuk irányítani őket, hogy a szükséges területet érjék el az infravörös sugarak. Az adott panasztól, illetve testrésztől függően választhatunk kisebb és nagyobb teljesítményű eszközök közül is.

Az infralámpák meglehetősen veszélytelen eszközök, de az infravörös fény hullámhosszától függően a túlzott, illetve nem megfelelő használat általi hőhatás okozhat sérüléseket. Egy komplex terápia részeként és megfelelően használva az infralámpák sokat tudnak segíteni különböző, főleg gyulladásos eredetű betegségek gyógyításában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés