Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan találd meg a neked való ágyat?

| 2022. 07. 15. | 12:18:00
XXX
Hogyan találd meg a neked való ágyat?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy a mondás is tartja, ágyat és cipőt nagyon körültekintően kell választani, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban. És ahogyan a kipihentséghez szükséges alvás mennyisége is egyénenként eltérő, úgy az ágyakkal szemben támasztott elvárások is szinte minden esetben mások. A következő cikkben segítünk Neked, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, ha éppen ágyvásárlás előtt állsz, és mindenképpen egy kényelmes, számodra ideális darab mellett szeretnéd letenni a voksodat.

Alvászavar, mint népbetegség

Te is épp keresed a tökéletes ágyat, de még nem tudod, hogy pontosan mi is lenne számodra a megfelelő? Látogass el az Elattrobutor.hu fenyőágyak oldalára, ahol magas minőségű fenyőágyak széles választékából tudod kiválasztani azt a típust, ami a te szokásaidhoz és igényeidhez leginkább illik.

Manapság sajnos egyre többen mondhatják el magukról, hogy kisebb-nagyobb mértékben alvászavarban szenvednek. Ez többek között köszönhető annak is, hogy a felgyorsult világban már nem tudunk olyan életmódot folytatni, ami ideális lenne a testünk működése számára, így a túlpörgött gondolatok és a kevésbé fáradt test sokkal nehezebben fog az alvás áldásos hatásaiban részesülni. Sokan fordulnak emiatt orvosi vagy éppen gyógyszeres segítséghez, pedig valójában néhány életmódbeli változtatással, valamint egy megfelelően kiválasztott fekhellyel is hatalmas eredményeket tudnának elérni.

Mitől lesz kényelmes egy ágy?

Ahhoz, hogy megtudd, hogy az általad kiszemelt modell tényleg a legjobb választás lesz, és igazán kényelmes fekvőhellyé válhat, figyelembe kell venned az alábbiakat:

Az ágy keretszerkezete ugyan csak közvetett hatással van az alvásra, mégis fontos figyelembe venni, hogy megfelelő legyen a magassága, az ágyrács elosztása, vagy hogy az ágykeret az alvási szokásokhoz mérten is optimális legyen, ne csak esztétikailag.

A kényelmes matrac kiválasztása nem csak az alvásminőség szempontjából kiemelkedő, hanem a testi funkciókat is nagyban tudja befolyásolni egy rosszul megválasztott darab. Nem véletlen, hogy már a fiatalabb korosztály képviselői közül is sokan panaszkodnak hátfájásra vagy derékbántalmakra, hiszen a nem saját igények és ergonómiai szempontok szerint megválasztott matracok ilyen mellékhatásokat is ki tudnak váltani.

Az ágyneműhuzatok is nagy szerepet játszanak abban, hogy kényelmesen tudjunk aludni. Sokat számít a közérzetünk szempontjából a színek és minták világa, és persze az sem mindegy, hogy milyen anyagból készült az ágynemű. A szintetikus anyagok helyett érdemes inkább a természetes anyagok irányába orientálódni, mivel ezek sokkal jobban kezelik az éjszaka kipárolgó folyadékokat. Hasonlóan fontos még a hálóruha minősége is, aminél szintén az a legjobb döntés, ha egy természetes alapanyagból készült darab mellett tesszük le a voksunkat.

A fentiek alapján láthatod, mennyi feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy pihentető alvásban legyen részed, figyelj hát oda minden apró részletre!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés