Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kávémániás vagy? Kedved lenne baristaként dolgozni? Jó helyen jársz!

| 2022. 07. 15. | 12:15:00
XXX
Kávémániás vagy? Kedved lenne baristaként dolgozni? Jó helyen jársz!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiatal vagy és imádom a pörgést, szeretsz az élet fő sodrásában lenni? Idősebb vagy, pályát módosítanál, és valami teljesen másra vágysz, mint amit eddig csináltál?

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy egyszer baristaként kipróbálja magát? Amióta csak a Jóbarátok Gunther-e Rachel-el karöltve kávékülönlegességeket szolgáltak fel, azóta vágyakoznak emberek tömegei a barista állások után. De van ezen mit csodálkozni? 

Egy hihetetlenül színes és izgalmas világba merülhet az bele, aki baristaként kezd dolgozni, és garantáltan nem lesz egyetlen unalmas pillanata sem a munkahelyén. Hát nem erre vágyunk szinte mindannyian? Ha te is szeretnél egy olyan pozíciót, ahol nem érzed a munka “súlyát és szagát”, akkor Tanfolyam.hu képzése csak rád vár!

De mit is csinál pontosan egy barista?

Ha azt mondjuk, hogy a barista az emberek és a kávékülönlegességek nagy ismerője, akkor nem is állunk olyan távol az igazságtól. Bár az olasz eredeti verzió szerint csapos, presszós, pultos, aki nemcsak kávékkal, de alkoholos italokkal is dolgozik, mára ez már kettévált, és a barista maradt az, aki a kávécsodákat kreálja a különféle fancy kávézókban.

Természetesen ehhez nagyon ismerni kell a kávék eredetét, a kávéfajtákat, és professzionális módon kell tudni elkészíteni az összes fajta kávékülönlegességet. De vajon mindez elég? Elegendő megtanulni a kávékészítés módjait a Tanfolyam.hu barista képzésén, és máris nyílnak a kapuk?

Te jó barista lennél?

Sajnos, vagy nem sajnos, számos olyan tulajdonság van, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki sikeres és nagyszerű barista legyen. Most összeszedtük a legfontosabbakat!

  1. Egy jó barista nagyszerűen teremt kapcsolatot a vendégekkel, és pillanatok alatt rájuk tud hangolódni.
  2. Ebből kifolyólag gyorsan fel tudja mérni, milyen kávét ajánl a frissen érkezett vendégnek.
  3. Meg kell tudnia osztani a figyelmét, hiszen míg készül a kávé, soha nem árt egy-két kedves szó, amit a vendég felé intéz a gondos barista.
  4. Talán említenünk sem kell, de a kreativitás, az alkotási iránt vágy nélkülözhetetlen!
  5. A stressztűrés, a megfelelő állóképesség és a tempós munkavégzés szintén kötelező elemek, gondolj csak egy reggeli őrületre a kedvenc kávézódban!
  6. Emellett fontos, hogy igényes légy a munkádra, és folyamatosan keresd a fejlődési lehetőségeket, hogy minél klasszabb kávékölteményekkel örvendeztethesd meg a vendégeidet!

Ha úgy érzed, benned ez mind megvan, akkor már csak egy tanfolyam választ el attól, hogy barista légy!

Barista vagy bartender?

Mielőtt azonban nagy elánnal jelentkezel, figyelmeztetünk, barista Günther volt a Central Perkben, Tom Cruise volt a bartender a Koktél című filmben.

A két szerep azért messze nem ugyanaz, szóval a döntés a te kezedben van: kávé vagy alkohol, alkohol vagy kávé?

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés