Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Takarítás mint a legfontosabb művelet a konyhában

| 2022. 07. 20. | 15:41:00
XXX
Takarítás mint a legfontosabb művelet a konyhában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amennyiben nagyüzemi konyhát üzemeltetünk, elengedhetetlen a maximális tisztaság. Persze jobb esetben otthoni körülmények között is igyekszünk figyelni erre, de egy vendéglátással foglalkozó vállalkozásánál ez méginkább elengedhetetlen. Mutatjuk, hogy hogyan figyeljünk minderre!

A konyha az étterem szíve

A konyha a vendéglátó egységek legfontosabb helyisége, hiszen itt készülnek el a felszolgált ételek. Éppen emiatt egyáltalán nem mindegy, hogy milyen állapotban tartjuk itt a környezetet. Azt talán senkinek nem kell hangsúlyozni, hogy a tisztaság szinte mindennél fontosabb. 

No nemcsak azért, hogy a hatósági előírásoknak megfeleljünk, hanem azért is, hogy mindig a lehető legjobb minőségben tudjuk kiszolgálni a vendégeket. Ehhez pedig elengedhetetlen az, hogy makulátlan környezetben készítsük el számukra a finomabbnál finomabb ételeket.

Egy professzionális mosogatógép elengedhetetlen része  nagyüzemi konyháknak. A Nagykonyhai.com Webáruház termékínálatában csak jó minőségű, megbízható ipari mosogatógépeket találhat, minden célterületre, legyen az kisebb büfé, étterem, vagy közétkeztetési konyha.

Hiszen nem kell attól tartanunk, hogy bármiféle szennyeződés kerül bele a felszolgálni kívánt ennivalóba. Így pedig megelőzhetjük az esetlegesen felmerülő reklamációkat, elégedetlenségeket. Ennek hatására pedig a vállalkozás is sokkal gördülékenyebben fog tudni üzemelni.

A mosogató takarítása

Rendkívül sokan nem veszik figyelembe ezt a tényezőt, hiszen ezek a berendezések alapból is tisztítófunkciókat látnak el. De a törölközőt is ki szoktuk mosni fürdés után, így a mosogatógépek takarításáról sem szabad megfeledkeznünk. 

Az ételmaradékok, illetve egyéb más edényekről leoldódó szennyeződések könnyen koszolhatják a berendezésünket. Ezek után pedig már nem fog tudni olyan hatékony munkát végezni, mint ahogy az a rendeltetéséből adódna. Így a végén már az edényeink, evőeszközeink sem lesznek olyan tiszták, mint ahogyan azt megálmodtuk.

Amennyiben gyakran használjuk a mosogatógépet, akkor célszerű minden nap a műszak végeztével kitakarítani. Így megelőzhetjük azt, hogy nagymértékű szennyeződés lerakódás keletkezzen rajta, benne.

Ha naponta rászánunk egy kis időt, akkor a későbbiekben számos kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Erre a célra lehet kapni speciális mosogatógép-tisztító vegyszereket is, melyeket a könnyebb munka szempontjából érdemes használni.

Hűtőszekrény, gáztűzhely takarítása

Ez a két nagykonyhai berendezés is általában azok közé tartozik, melyek mindennapos használatnak vannak kitéve. Emiatt rengeteg szennyeződés rakódhat le rajtuk, ezeket pedig szintén célszerű gyakran letakarítani, hogy mindig megfelelő munkát tudjunk velük végezni.

A hűtő tisztításának elmaradása esetén pedig akár könnyen penészek, illetve gombák is kialakulhatnak. Ön is szeretné ezt elkerülni, nem igaz? Takarítsa gyakran a vendéglátó-ipari egységében található berendezéseket, és okozzon örömet mindig minden vendégnek a finom ételeivel!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés