Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ukrajnából menekített oroszlán a Nyíregyházi Állatparkban

| 2022. 08. 24. | 11:07:00
A kis állatot egyelőre még nem láthatja a közönség.
Ukrajnából menekített oroszlán a Nyíregyházi Állatparkban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Állatpark augusztus 23-án fogadott be egy kis oroszlánt, aki a háború sújtotta Ukrajnából érkezett az intézménybe. A 9 hetes nőstény oroszlánt a kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítették ki kárpátaljai és kelet-ukrajnai magánszemélyek – írja a Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldala.

A kis állatot először egy lelkes állatvédő ungvári család fogadta be, de világossá vált számukra, hogy ez hosszútávon nem lesz megoldás a kölyök számára, emiatt keresték meg az állatparkot.

A park munkatársai a hatóságok segítségével vették át az oroszlánt határ mellett, aki az általános állatorvosi vizsgálat és vakcinázás után a park egyik nagymacska nevelésben tapasztalt állatgondozójának otthonába került. A kis állat azért került ide, mert eddig is emberek nevelték.

A kölyök fő tápláléka egy ideig még a tejpótló tápszer lesz, de hamarosan megkezdik az átszokatását a szilárd takarmányra is. A jelenleg 6 kilogrammos nagymacskát fokozatosan fogják majd visszavadítani. A végső cél az, hogy Nyíregyházi Állatpark oroszlánfalkájának teljes jogú tagja legyen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés