Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harry Potter: a gyerekek kedvence

| 2022. 09. 12. | 16:54:00
XXX
Harry Potter: a gyerekek kedvence
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harry Potter története generációkon átívelő népszerűségnek örvend. Szinte nincs is olyan ember, aki ne ismerné a kis varázsló történetét, aki barátaival harcol a gonosz ellen, miközben éli a kamaszok életét, a hét köteten keresztül pedig a szemünk előtt válik felnőtté. Olyan sztori ez, amelyben mindenki megtalálhatja a hozzá közel álló szereplőket és mozzanatokat. 

A történet főszereplői

A Harry Potter jelmezei a Felicity kínálatában is felfedezhetőek, így ha valaki szeretne a szereplők bőrébe bújni, könnyen megteheti azt. A könyv 7 kötetből áll, és Harry Potter mellett Ron Weasley és Hermione Granger is kiemelt jelentőséget kap a sorozatban. Ők mind a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola tanulói, amely egy bentlakásos intézmény. Itt kerül sor a legtöbb kalandra és harcra is.

A kötetekből filmek is készültek, valamint különböző tárgyak, játékok és sok-sok más kapcsolódó termék is kapható a boltokban. A könyv a világ egyik legsikeresebb könyve, hiszen számos nyelvre lefordították (összesen 78-ra) és rengeteg, mintegy 450 millió példányt adtak el belőle. 

Egy varázslatos világ összetevői

A Harry Potter kicsik és nagyok számára is nagy kedvenc, ez pedig annak köszönhető, hogy egy sajátos, különös világot tár fel az olvasók vagy a filmet megnézők számára. A muglik, a varázslók, a boszorkányok, a különféle bájitalok és varázsigék, a különös intézmények és sportok egy addig ismeretlen helyre repítenek mindenkit. 

A 9 és ¾-ik vágány, a közlekedési eszközök, a kormányzás és a szereplők jelleme is gondosan kidolgozott, így tényleg mindenki, aki megismerkedik ezzel a világgal, elhiszi, hogy valóban létezik. Jólesik elvonatkoztatni a valóságtól, kiszakadni a szürke hézköznapokból és szabadjára engedni a képzeletünket, elmerülni Harry Potter csodálatos világában. 

A történethez kapcsolódó könyvek, filmek és egyéb termékek

A nagy sikeren felbuzdulva az utolsó kötet 2007-es kiadását követően is megjelentek még az eredeti történethez kapcsolódó kötetek és filmek is. Nem beszélve arról a rengeteg játékról, ajándéktárgyról és iskolai felszerelésről, ruháról, amelyeket mind-mind a Harry Potter mintái és szereplői díszítenek.

A hét alapmű - Harry Potter és a bölcsek köve, Harry Potter és a Titkok Kamrája, Harry Potter és az azkabani fogoly, Harry Potter és a Tűz Serlege, Harry Potter és a Főnix Rendje, Harry Potter és a Félvér Herceg, Harry Potter és a Halál ereklyéi - mellett megjelentek A kviddics évszázadai, Legendás állatok és megfigyelésük, Bogar bárd meséi, Harry Potter és az elátkozott gyermek című filmek és könyvek is. 

Ha szeretnénk átélni a varázslótanoncok különös kalandjait, szerezzünk be egy időnyerőt, egy varázspálcát és köpenyt, egy nyakláncot, egy cikeszt vagy néhány bögrét, takarót, párnát. Számos táskán, tornazsákon vagy a különböző ruhadarabokon is felfedezhető minden, ami Harry Potter. Ezek sem hiányozhatnak egyetlen gyerek (és felnőtt) gardróbjából sem.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés