Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Laptoptáska vagy hátizsák? Melyiket válasszuk?

| 2022. 09. 16. | 10:27:00
Mutatjuk, hogy mire figyeljen választáskor.
Laptoptáska vagy hátizsák? Melyiket válasszuk?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor új laptoptáskát keresünk magunknak, hajlamosak vagyunk inkább a dizájn felé hajlami a használhatóság és a kényelem rovására. Pedig igenis fontos, hogy átgondoljuk, milyen táska lesz a megfelelő számunkra. Az alábbiakban végigvesszük, mire figyeljünk oda.

Lényeges a súly és a méret

A laptop táska kiválasztásánál sokat számít, mekkora a laptopunk súlya. Egy könnyű Macbook például minden gond nélkül hordozható egy kisebb oldaltáskában, hölgyek esetében még egy nagyobb shopper táskában is elfér. Viszont már egy 2-3 kilós munkaállomás komoly gondokat okozhat az akár egész napos hurcolás során. Ezeknek még a töltője is nagyobb a gép súlya mellett. Ezért a nagyobb súlyú gépeket érdemesebb hátizsákban hordani. Ezzel ugyanis nem terheljük a gerincünket, amit már egy klasszikus oldaltáskánál nem mondható el. Márpedig nincs is annál kényelmetlenebb, amikor teljesen elgémberedik a hátunk a súlyos laptop hurcolása közben. A laptopra optimalizált hátizsák viszont kényelmes, főleg ha minőségit és megfelelőt választunk. A hát része és a pántja mindig legyen párnázott. Ezen kívül nem árt, ha strapabíró anyagból készül.

Az ízlés és a racionalitás találkozása

A laptoptáska sokféle dizájnban készülhet, többféle felhasználásra tervezték őket, ezt pedig szintén figyelembe kell venni a vásárlásnál. A könnyebb gépekhez könnyebb anyagokból készül a táska is. Ezért egy súlyos géphez kifejezetten olyan táskát nézzünk, ami strapabíró, minőségi anyagokból készült. A méretet is mindenképp gondoljuk át. Ha sok papírt vagy füzetet is szeretnénk a laptop mellé berakni, akkor ne pont olyan méretet válasszunk, ami a laptop mérete. Legyen egy picivel bővebb, hiszen a megtömött táska csökkenteni fogja a méretet. Érdemes a laptoptáskát megbízható helyről beszerezni, ha tényleg minőségit akarunk. A CCC kínálatában például számtalan ilyen minőségi laptoptáskát találhatunk, amelyek nem csak hatékonyan védik a gépet, de nagyon jól is néznek ki. A CCC gondoskodott arról is ráadásul, hogy minden korosztály és ízlés megtalálja a megfelelő táskát. Ezért a webáruház kínálatában bőven akad például elegáns bőr laptoptáska is a sikkes és az üzleties megjelenéshez egyaránt. A minőségre pedig abszolút nem lehet panasz. A CCC ügyel arra, hogy kizárólag minőségi márkák termékeit kínálja.

Legyen fontos a minőség

Ha a laptoptáskáról van szó, ne kössünk kompromisszumot az árakban, hiszen szó szerint a táskán múlik a számítógépünk épsége. Ha egy rossz minőségű táskát választunk, az már pont elég veszélyforrás ahhoz, hogy a silány anyag miatt például kiszakadjon és kiessen a laptopunk. Ezért ebben az esetben mindenképp a minőségi márkákat preferáljuk. A jó laptoptáska párnázott, védi a laptopot a sérülésektől és erős cipzárral rendelkezik. Ezen kívül az anyaga legyen könnyen tisztítható, és lehetőleg olyan, ami nehezebben engedi át a vizet és a párát. Ezzel megelőzhetjük, hogy az esős időben például beázzon a laptop. A bőrből készült laptoptáskák a vízállóságukat tekintve jó választásnak bizonyulhatnak, ezért aki kedveli az elegánsabb laptoptáskákat, bátran válasszon bőr típust. Összességében érdemesebb kicsit többet költeni egy megfelelő laptoptáskára, hiszen az egyik legfontosabb eszközünket védi majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés