Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért alkot ütős párost a kollagén és a hialuronsav?

| 2022. 09. 16. | 13:02:00
XXX
Miért alkot ütős párost a kollagén és a hialuronsav?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az anti-aging, valamint az ízületek védelme kapcsán bizonyára hallottál már a kollagén pozitív hatásairól, és nőként valószínűleg a hialuronsavval is találkoztál már, ha máshol nem, arckrémekben. Napjainkban egyre többféle kollagént és hialuronsavat is tartalmazó italokat, étrend-kiegészítőket, kozmetikumokat árusítanak. 

Vajon együttesen valóban olyan ütős párost alkotnak, mint amilyenről a hírek szólnak? Miben erősítik egymás hatásait? Tarts velünk, ha kíváncsi vagy!

A kollagén hatása a szervezetre

Az emberi szervezet működése rendkívül összetett, a különböző szervrendszerek komplex rendszert alkotnak, amely az életműködéshez és növekedéshez szükséges energiát a táplálékokból nyeri. Az egészséges étrend minden olyan tápanyagot tartalmaz, amely ehhez szükséges, de egyes állapotokban szükség lehet mesterséges pótlásra. A BodySelect vitamin és ásványi anyag tartalmú étrend-kiegészítői a szervezet fokozott mikrotápanyag igényére nyújtanak prémium megoldást. 

A szervezet legfontosabb építőkövei az aminosavak láncolatából álló fehérjék, amelyek minden sejtszintű folyamatban részt vesznek, továbbá a hormonok és az enzimek alkotórészei, de szerepet játszanak az immunrendszer felépítésében és a különböző, sejten belüli transzport folyamatokban.

A proteinek kb. 30%-a, az emberi bőrszövet kb. 75%-a kollagén, amely elasztikussá és ellenállóvá teszi a szerveket, a bőrt, a kötőszöveteket, az izmokat és az ízületeket.

A szervezet a kollagént folyamatosan állítja elő, azonban mennyisége az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken, megjelennek a ráncok, a bőr és a kötőszövetek pedig veszítenek rugalmasságukból. Pótlása megfelelő táplálkozással, táplálékkiegészítők szedésével lehetséges. 

A másik nagyágyú, a hialuronsav 

A nagy vízmegkötő képességgel rendelkező hialuronsav (HA) természetes állapotában testszerte mindenütt jelen van, de nagyrészt a bőrben összpontosul. Előállítása, termelődése a kollagénéhez hasonló, vagyis az életkorral arányosan csökken, amely finom vonalak, ráncok képződésével jár.

Pótlása fokozza a bőr hidratáltságát, erősítheti természetes védőrétegét, feltöltheti, rugalmasabbá teheti azt, ezáltal kisimíthatja az apróbb ráncokat, vagyis igazi anti-aging csodafegyver. Arckrémek, szérumok, injekciók tartalmazzák, öregedésgátló hatást ígérve a szépülni vágyóknak.

Fokozd a hatást!

A kollagént és hialuronsavat együttesen is tartalmazó kiegészítők rendszeres fogyasztása igazi anti-aging bomba a szervezet számára. Hatásai nem maradnak el:

  • Csökkenthetik a finom vonalakat és ráncokat.
  • Segíthetnek a problémás bőrön akár pattanások és bőrbetegségek, bőrgyulladások esetén is.
  • Gyorsíthatják a sebgyógyulást, a szövetek regenerálódását.
  • Enyhíthetik, valamint akár meg is előzhetik a korral járó, illetve a sportsérülés következtében fellépő ízületi fájdalmakat.

Amennyiben fiatalosabb külsőre és belsőre vágysz, tegyél egy próbát a kollagén és a hialuronsav ütős párosával, válassz valamilyen ízletes italport, és a hatás nem marad el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés