Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan fogynak a celebek?

| 2022. 10. 17. | 15:54:00
A válasz egyszerű.
Hogyan fogynak a celebek?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ön is küzd néhány plusz kilóval és bosszantják a gyönyörű, vékony, mosolygós arcú hírességek fotói? Olykor elgondolkodik azon, hogy mit csinálnak ők másképp, mint Ön, amitől olyan boldogok? A válasz egyszerű. Olyan diétát választanak, amelynél nem éheznek, és gyorsan fogynak anélkül, hogy veszítenének az izomtömegükből.

A fogyás során nem kell éheznie

A legtöbbünk számára a fogyókúra az éhezéssel és mindannak megtagadásával jár, amit szeretünk. Természetesen, az édességeket ki kell hagynia, de mi legyen a hússal és a sajttal? A fogyókúra határozottan nem egyenlő az éhezéssel, csak tudni kell, hogyan kell csinálni. A megoldás, amelyet még a celebek is elfogadnak és sokan mások is megkedveltek a ketodiéta. És joggal.

A ketogén diéta nem tartozik azok közé a drasztikus fogyókúrák közé, amelynél a fogyókúrázók éheznek vagy az idejük nagy részét az edzőteremben töltik. Ellenkezőleg. Mindezekre nincs szükség. Elég, ha korlátozza a szénhidrátbevitelt, és fehérjével és zsírral helyettesíti azt. Még edzőterembe sem kell mennie.

Hogyan működik a ketogén diéta?

A ketogén diéta alapja a szénhidrátok kiiktatása az étrendből. A szénhidrátok bevitelének maximális mennyisége nem haladhatja meg a napi 50 grammot. A szervezet ekkor a ketózis állapotába kerül, ahol a szénhidrátokat - azok hiánya miatt - nem tudja energiaforrásként felhasználni, ezért saját zsírtartalékait kell felhasználnia. A testzsírt apró zsírsav-részecskékre, úgynevezett ketontestekre bontja, amelyek aztán ellátják a szükséges energiával a szöveteket.

Tudta, hogy a ketózis nem veszélyes a szervezetre? Az étrendben nagyobb mennyiségben jelenlévő zsírok lebontásával biztosítja a szervezet számára a szükséges energiát. Ezt válogatott és kiegyensúlyozott étrenddel idézhetjük elő, amelyben csak minimális szénhidrátot találunk, és a fő összetevő a fehérje. Mit engedhetünk meg magunknak és mit kerüljünk?

  • + sovány húsok,
  • + zöldségek salátaként fogyasztva, articsóka, brokkoli, avokádó, cukkini, fejeskáposzta, stb.,
  • + tejtermékek,
  • + dió és különféle magvak,
  • – pékáru,
  • – édességek,
  • – édes italok,
  • – szeszes italok,
  • – olyan köretek, mint a rizs, burgonya, hagyományos tészták, stb.

A fotó forrása: Tatjana Baibakova / Shutterstock.com

Tippünk: Ne feledkezzen meg az ivásról sem, ami körülbelül 3 liter cukrozatlan italt és teát jelent.

A ketogén diéta több szakaszból áll

Ugyanúgy, mint minden más fogyókúra, a ketogén diéta is több szakaszból áll. A fogyókúra első szakasza - akárcsak a második - a szénhidrát csökkentésére irányul, ami által a szervezet a ketózis állapotába kerül. A fogyásnak ez a leggyorsabb módja és addig kell tartania, amíg a test a leadni kívánt kilók felét el nem veszíti. Az első szakasz minimális időtartama egy hét, de akár 8 hét is lehet.

Ezt követően lépünk át a második szakaszba, ahol már nem 5 előre elkészített fehérjetartalmú ételt kell elfogyasztani, hanem csak hármat. A másik kettőt a fogyókúrázó maga is elkészítheti, de ezeknek is fehérjetartalmú ételeknek kell lenniük.

Tudta, hogy egy fehérjeszelet vagy egy fehérjekoktél is kiváló finomság?

Az utolsó, harmadik szakaszt stabilizációs szakasznak nevezzük, amelynek a célja a jojó-effektus megelőzése. Kövesse az egészséges táplálkozás alapelveit, ahogyan eddig megtanulta őket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés