Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan válasszunk videós kaputelefont?

| 2022. 10. 18. | 15:47:00
XXX
Hogyan válasszunk videós kaputelefont?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor egy új ház épül, felújítunk vagy számunkra új helyre költözünk, foglalkoznunk kell azzal is, hogy hogyan szeretnénk elérhetőek maradni a külvilág számára. Ehhez az egyik gondolatunk nyilvánvalóan a csengő lesz, ám a kapu nyitásáról sem érdemes megfeledkezni.

A kaputelefon ma már extra funkciókat is tudhat

A Metroman.hu videós kaputelefonjaira legalábbis maximálisan igaz ez az állítás, így a termékeik között válogatva nem is lehet kérdés, hogy rátalálunk-e a számunkra tökéletes változatra. Az okosotthon-rendszerű modellek Wifis kapcsolattal, s vezetékek révén képesek működni, így elképesztően egyszerű a felszerelés és az üzembe helyezés egyaránt.

Az internetes kapcsolódásnak köszönhetően akár a mobiltelefonunkra letölthető applikáción keresztül észlelhetjük a csengést, így lehetőségünk van akkor is értesítést kapni a várt vagy váratlan vendégről, amikor éppen nem tartózkodunk az épületben. 

Ugyanez az innováció teszi lehetővé azt is számunkra, hogy akár nyaralás közben is úgy beszélhessünk a kaputelefonon keresztül és persze a mobiltelefonunk használatával, mintha éppen otthon lennénk. Valószínűleg magyarázni sem kell azt, hogy ez mekkora előnyt jelent, amikor a nyári elutazós időszakban a betörők előszeretettel figyelik ki, hogy melyik ingatlan áll üresen a pihenés miatt.

Mi mindent kínálhat még a videós kaputelefon?

Természetesen a kamera által közvetített képet, így nemcsak halljuk, hogy ki áll az ajtó előtt, hanem látjuk is. Ennek segítségével értesülhetünk arról például, ha gyanús küllemű személy szeretne bejutni hozzánk, ha hatósági személynek adja ki magát, de a kép megmutatja nekünk, hogy valójában nem ennek megfelelően öltözködik. Az is láthatóvá válik, ha éppen több személy áll a kapuban, ami szintén segít meghozni a megfelelő döntést, hogy a kapu zárva maradjon vagy beengedjük az illetőket.

Első randin sem feltétlenül haszontalan, ha látjuk, hogy a partnerünk mennyire öltözött elegánsan, miközben értünk jött. Persze ezzel az előnnyel csak extra gyorsan készülődő hölgyek tudnak élni is.

Hogyan érdemes választani a készülékek között?

Érdemes meghatározni a saját igényeinket és elvárásainkat, de ha nem rendelkezünk ilyenekkel, akkor az egyes modellek közelebbről való megismerése is segítségünkre lehet. Fontos kérdés lehet, hogy mekkora látószöget szeretnénk, s milyen minőségű képet szeretnénk. Akarjuk-e, hogy rögzítse a felvételeket, illetve vezérelje a kapuzárat is, vagy ezek nem szükségesek?

Egyes készülékek a telefonra küldenek értesítést, de esetenként csengővel is bővíthetőek, míg mások eleve rendelkeznek rendes, hagyományos vezeték nélküli csengővel is. Ez például érdekes lehet olyankor, ha gyakran lenémítjuk a mobilunkat, vagy nem mindig tartjuk magunk mellett. Érdekes lehet még az is, hogy a későbbiekben szeretnénk-e bővíteni a rendszerünket, mert erre sem alkalmas mindegyik.

A jól meghatározott szempontok révén a tökéletes videós kaputelefonra való rátalálás garantált!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés