Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mit érdemes tudni a fellépőkről?

| 2022. 10. 12. | 15:01:00
XXX
Mit érdemes tudni a fellépőkről?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Munkavégzés közben számos olyan munkaeszközre van szükségünk, amelyek sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszik a munkánkat. Különösen igaz ez akkor, ha olyan helyeket kell elérnünk, amik túl magasan vannak ahhoz, hogy a földről oda tudjunk nyúlni. 

Megeshet azonban, hogy ezek a helyek nincsenek olyan nagy magasságokban, hogy létrát vagy állványt kellene használnunk. Sok esetben csak egy lépést kell tennünk felfelé, hogy elérjük őket. Ilyenkor célszerű egy megfelelő kialakítású fellépőt használni, aminek teljes mértékben biztonságos a használata. 

Pontosan mik is azok a fellépők, és milyen munkák elvégzésekor tudod használni őket? Egyáltalán milyen típusú fellépők közül tudsz választani? Ezt az írásunkat azért készítettük, hogy többek között ezekre a kérdésekre is kielégítő válaszokat adjunk.

Ha pedig be szeretnél szerezni egyet, akkor azt az Állványbázis.hu fellépők és szerelődobogók menüpontjában teheted meg. Ebből a kínálatból bátran választhatsz, ha fontos számodra a minőség, a biztonság és a kényelem.

Mik azok a fellépők?

A fellépők olyan munkaeszközök, amik remek szolgálatot tesznek akkor, ha egy kis “magasításra” van szükségünk. Amikor ugyanis csak néhány lépéssel szeretnénk feljebb kerülni, akkor nem mindig célszerű létrát használni. Raktárakban, laboratóriumokban, sőt, még akár otthon is tudod használni őket például akkor, amikor el szeretnéd érni a szekrény tetején lévő holmikat. 

Mikor tesznek jó szolgálatot?

A fellépőknek nagy hasznát veheted akkor, ha olyan helyszínen dolgozol, ahol szűkös hely áll a rendelkezésedre. Ilyenkor ugyanis megeshet, hogy akkor sem tudnál létrát felállítani, ha akarnál. A munkát viszont el kell végezned, tehát kell egy olyan eszköz, amire felléphetsz. 

A fellépők kisebbek, könnyebbek, mint a létrák, ami azt jelenti, hogy mobilisabbak is. Tehát egyszerűen magunkkal tudjuk vinni, amikor például munkahelyszínt váltunk. Emiatt kifejezetten jó választás, amikor rövid időn belül több helyen is kell dolgoznunk. 

Milyen típusok vannak?

A fellépőknek többbféle típusa is létezik attól függően, hogy milyen kialakítással rendelkeznek, illetve, hogy milyen magasságot lehet elérni velük. Vannak fix lábbal rendelkező változatok, de találhatsz kinyitható típusokat is, amiknek az egyik oldala görgőkkel van ellátva. Ezek nagyon praktikusak, hiszen helyszínváltáskor magad előtt tudod tolni őket. 

Ami pedig a magasságot illeti, vannak olyan fellépők, amik csak egy lépéssel segítenek feljebb jutni. Ugyanakkor vannak két, három, négy vagy akár öt fokos típusok is, amikkel nagyobb magasságokba is el lehet jutni. 

Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdés számodra, hogy miért is annyira hasznos munkaeszköz a fellépő. Szinte bárhol jó szolgálatot tesz, ahol megvan az esély arra, hogy a nálunk magasabban lévő helyekre is el kell érnünk. Csak arra figyelj, hogy olyat válassz, amiknek a használata közben 100%-os biztonságban érzed magad!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés