Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tippek a nehezen kezelhető haj ápolásához

| 2022. 10. 12. | 14:59:00
XXX
Tippek a nehezen kezelhető haj ápolásához
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rakoncátlan haj nehezen szelídíthető meg, folyamatosan fénytelennek és élettelennek tűnik, ráadásul kifésülni is nehéz. Rendszeres ápolással és megfelelő gondoskodással azonban sokat tehetsz érte. Mutatjuk, hogyan! 

A nehezen kezelhető, szálkás haj jellemzői

A száraz hajért a legtöbbszört a fejbőr nem megfelelő mértékű faggyútermelése a felelős. A kevés zsír pedig nem tudja kellő tápanyaggal ellátni a hajszálakat, nincs megfelelő védőréteg, ezért szinte minden nap hajat kell mosni. 

A nehezen kezelhető haj oka sokszor a haj sérült, egészségtelen szerkezetében is keresendő. A hajon lévő apró sérülések miatt a tápanyagok kiszivárognak a szálakból és nem is tudnak megfelelően hasznosulni. A nehezen kezelhető hajat bonyolult megszelídíteni, de egyáltalán nem lehetetlen. A DOUGLAS kínálatában számos hajápolási terméket fedezhetsz fel, amelyek segítségével a hajad újra ragyogó és élettel teli lesz. 

Ezek a hajápolás lépései

A nehezen kezelhető haj ápolásának első lépése a mosás, amelyre elegendő heti 2, maximum 3 alkalommal sort keríteni, időt adva ezzel a hajnak a regenerálódásra. Minden esetben kímélő sampont használj, amellyel alaposan átmasszírozható a fejbőr és ne feledkezz el a balzsamról sem. 

A hajat mosás után ne csavard ki és ne is dörzsöld, ez ugyanis károsítja a hajszálakat. Ehelyett csak óvatosan itasd fel róla a vizet egy törölköző segítségével. Ezt követően helyezz rá hajmaszkot, ami alaposan hidratálja majd a hajkoronát. Ezzel regenerálódhat a haj szerkezete és jobban tudod kezelni. Érdemes hajolajat is használni, így a haj csillogóvá válik majd. 

Tuti termékek a szálak megszelídítésére

Számos termék kapható, amelyek segítségével a kósza tincsek rendezettebbé válhatnak. Főleg az olyan hajápolási termékek megfelelőek, amelyek hővédőt is tartalmaznak, valamint összetevőiknek hála gondoskodnak a maximális táplálásról. A hajformázó termékek közül válassz a zsírosabb készítmények közül, ilyenek például a zselék vagy a waxok. 

Ha vasalod a hajadat, mindenképp használj előtte hővédőt, ezzel elkerülheted a felesleges károsodást. A hajszerkezet számára a kerámia-turmalin bevonatú hajvasaló a megfelelő. A kerámiabevonat lehetővé teszi az egyenletes hőelosztást és extra csillogással ajándékozza meg a hajat. A turmalin pedig biztosítja, hogy ez a csillogás a haj teljes hosszán hatni tudjon. Így az eredmény akár 2-3 napig is kitart majd. 

Extra tippek a haj kezelésére

Az öblítést végezd hideg vízzel, így a haj külső rétegei lezáródnak majd. Hajmosás után rögtön végezd el a szárítást hideg vagy langyos levegővel. Emellett fontos a rendszeres fésülködés és a hajolaj használata is. 

Ha hajlakkal bevont fésűvel fésülködsz, a kósza szálak a fejedre simulnak majd. Az alkoholtartalmú termékeket felejtsd el, ugyanis azok még inkább szárítják a hajat. Emellett hasznos lehet a fejmasszázs alkalmazása is. Az említett tippek segítségével még a legrosszabb minőségű haj is megújítható. Próbáld ki őket a megfelelő hajápolási termékekkel!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés