Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amire minden háztartásban szükség van: a sokoldalúan használható papír

| 2022. 11. 11. | 13:31:00
XXX
Amire minden háztartásban szükség van: a sokoldalúan használható papír
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Papírt az élet minden területén sok mindenre használunk, nemcsak otthon, hanem az iskolákban, hivatalokban, az utcán és egyéb helyeken. Elképzelhetetlen lenne az élet nélküle.

Ez a legegyszerűbben formázható kreatív anyag, és mivel szinte veszélytelen, már kisgyerekeknek is szívesen adjuk a kezébe, hogy alkossanak kedvük, ügyességük szerint.

Nagyrészt papírra rajzoltatjuk őket, így a falak megússzák a szárnypróbálgatásaikat az alkotóművészet világában. Az iskolában füzetekbe, könyvekből dolgoznak, rajzórán is javarészt ezzel készítenek különféle alkotásokat. Erre nyomtatunk, ebbe csomagolunk.

Mi mindenre jó a papír?

A felnőtt hobbitevékenységek nagy része is papíralapú, gondoljuk a manapság divatos scrapbookokra, kalligráfiára vagy a quilling technikára. A Mesés cuccok óriási papírtermék kínálatában színes lapokat, számtalan színű és mintájú kartonokat, krepp- és quillingpapírokat, vázlatfüzeteket találsz, bármilyen tevékenységhez is van szükséged rájuk.

A fa alapú papírok előnyös tulajdonsága, hogy újrahasznosíthatóak, így bár készítésük faigényes, megfelelően gyűjtve egy részük visszaforgatható, újra felhasználható. Mi magunk is újrahasznosíthatunk belőlük valamennyit, amikor kollázsokat vagy maséfigurákat készítünk.

Egy kis papírtörténelem

A papír kialakulása szinte egyidős az írás kialakulásával, szorosan összefügg annak történetével. Kezdetben köveket, agyagtáblákat, állatbőröket használtak írásra, majd az ókori Egyiptomban megszületett a papirusz. A bambuszrostból származó anyag készítésének tudománya feltehetőleg az ókori Kínából indult világhódító útjára.

Ám sokáig rongyokból, malmokban állították elő, az áttörést a síkszitás gép, majd a farostból előállított papír jelentette a XVIII. században. A termelés automatizálásával, ipari méretűvé válásával világszerte elérhetővé vált, könyvek, füzetek, háztartásban használt holmik alapanyaga lett.

A fakészletek megfogyatkozása szükségessé tette bizonyos nem szennyezett papírok újrahasznosítását.

Dekoratív alapanyag hobbicélokra

Az iskolai rajzórákon, kreatív foglalkozásokon is előszeretettel használnak különféle papírokat, hajtogatásra, dekorációkhoz, dobozokhoz, üdvözlőkártyákhoz, makettekhez vagy egyszerűen csak rajzoláshoz, festéshez. Könnyen vágható, hajtogatható, ragasztható, fűzhető, varrható, kapcsozható, lyukasztható.

Színes-, origami-, karton- és krepp-papírok biztosítanak lehetőséget alkotásra. A művészi minőségű anyagok festéshez, szénrajzhoz, egyéb technikákhoz kínálnak tökéletes alapot.

A színeknek, mintáknak, technikáknak köszönhetően változatos hangulatú és kialakítású tárgyak készíthetők papírból, csak a képzelet szabhat határt a megoldásoknak. Próbáld ki magad, engedd szabadjára a képzeletedet, alkoss egyedi tárgyakat, vagy ötlettelenség esetén böngészd a képmegosztó oldalakat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés