Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisokos fürdőszobai csaptelep választásához

| 2022. 11. 11. | 13:37:00
XXX
Kisokos fürdőszobai csaptelep választásához
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akár a konyha, akár a fürdőszoba kapcsán keresel csaptelepet, annak minősége és kialakítása nagyon fontos szerepet játszik abban, meddig bírja az adott darab. A megfelelő eszköz kiválasztása nem egy könnyű feladat, hiszen fontos az egyensúly, a kinézet, a funkcionalitás, nem beszélve a tisztíthatóságról. Mivel a fürdőszobába napi szinten betér az egész család, így nem árt, ha az adott típus strapabíró és biztonságos. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan találhatod meg a tökéletes darabot, és mire figyelj a vásárlás során.

A fürdőszobai csaptelep választása

Mielőtt bármilyen részletbe belemegyünk, le kell szögezni, hogy az egészséged szempontjából a leglényegesebb szempont, hogy a berendezés bevizsgált legyen. A Mozaikkerámia kád- és mosdótöltő csaptelepei között kizárólag biztonsággal használható darabokat találhatsz. Ez garantálja azt számodra, hogy nem oldódnak ki belőle a káros anyagok, ezáltal sokáig egészségesen tudod használni, ráadásul kisebb eséllyel rozsdásodik be.

A választás során azonban ügyelni kell továbbá a nyomásra is, hiszen általában az adott rendszertől függ, hogy alacsony vagy éppen magas nyomású csaptelepre van-e szükség. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor mindenképpen keress fel egy szakembert, aki segíthet a döntésben.

Emellett létezik egykaros, illetve kétgombos felépítésű típus is. Napjainkban viszont az egykaros változatok terjedtek el inkább, nem véletlenül. Ezeket a modelleket sokkal könnyebben lehet használni és kezelni, még a gyerekek számára is.

Milyen legyen az anyag és a szín?

Biztosan Te is minden nap fürdesz, használod a fürdőszobai csapot. Ezáltal nagyon nem mindegy, hogyan néz ki az adott darab. A szín tekintetében a mosdókagyló kiválasztását követően lehet elgondolkodni a kialakításon. Ha viszont csak csapot keresel, akkor mindenképpen a meglévő mosdóhoz igazítsd. Még mindig népszerűek a rozsdamentes nemesacél csapok, de egyre több helyen kaphatók kerámia-króm vagy éppen gránit verziók.

A Mozaikkerámia ügyel arra, hogy kizárólag olyan csapokat kínáljon eladásra, amelyek minden előírásnak megfelelnek. Bőven akad náluk a már említett rozsdamentes acél gyártmány, legyen szó a méltán híres Mofém vagy éppen az Eurosztár darabokról egyaránt.

Mire figyelj még a kád- és mosdótöltő csaptelepek vásárlása esetén?

A fürdőszobába igen fontos a könnyű kezelhetőség, a jó minőség, hiszen ez garantálja számodra, hogy az eszköz hosszú ideig kiszolgál téged és a családot. Sokféle megoldás létezik, hiszen vannak állócsapok, falra szerelhető változatok, de találkozhatsz még kád-mosdó kivitellel is, amely a kád és a mosdó töltésére egyaránt szolgál.

A kád esetében nem mindegy továbbá, hogy van-e hozzá zuhanyrózsa, esetleg külön szükséges hozzá megvenni a kiegészítőt. Biztosan elő fog fordulni, hogy fürdés helyett zuhanyoznál, így erről az apróságról ne feledkezz meg. Ha mindent sikerült beszerezni, a szín, a kialakítás, illetve a minőség is megfelelő, akkor egy tökéletesen felszerelt fürdőszoba tulajdonosa lehetsz. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés