Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tekinthető-e ékszernek ékszertartó dobozunk?

| 2022. 11. 23. | 12:10:00
XXX
Tekinthető-e ékszernek ékszertartó dobozunk?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ékszereink tárolására választhatunk gyönyörű, mutatós kialakítású és látványos ékszertartó dobozt, amelytől elvitathatatlan tény, hogy funkcionális haszna mellett maga is ékszerré léphet elő. Ez a kis tartozék tehát amellett, hogy egy nagyon hasznos célt szolgál, hiszen ékszereinket óvja a külső behatásoktól, még egy plusz funkcióval is szolgál: ékszer, az ékszereink között!

Aki ékekkel rendelkezik nagyon jól tudja, hogy ezek a kincsek megfelelő tárolási körülményeket igényelnek. Nem érdemes ide-oda rakosgatni őket, egyik vagy másik fiók mélyére süllyeszteni, majd pedig megfeledkezni róluk! Tároljuk őket olyan környezetben, melyet megérdemelnek!

Mit ad ékszereinknek, az ékszertartó doboz?

Legelőször is, biztonságos közeget, ahol minimalizálódik a sérülésveszély és mindig megtalálhatjuk éppen azt az éket, amelyet keresünk, ezt nyújtják a Velekey Ékszervilág webáruház ékszertartói is. 

Sokan úgy gondolják, hogy semmi probléma nem érheti ékességeiket akkor sem, ha kint hagyják a szekrényen, esetleg a mosdó szélén vagy beteszik a komódba. Pedig dehogynem! Elég egy kis baleset és máris összekarcolódik, kiesik a kő, lepattan belőle egy darab. Úgy tűnhet, hogy ezek csak apró bosszúságok, de nem azok! A későbbi javítás sokkal inkább lesz bosszantó, mintha eleve vigyáztunk volna rájuk.

Emellett az is nagyon fontos, hogy ha megfelelő tárolóba helyezzük el ezeket a darabokat, akkor könnyen átláthatóvá válnak számunkra. Egyrészt együtt látván őket tudjuk, hogy mindannyian épségben megvannak, másrészt pedig amikor eljön az alkalom, amikor valamelyiket fel szeretnénk venni, akkor könnyedén megtalálhatóvá válik az adott darab. Nem lesz szükség hosszas keresgélésre, kutakodásra, pláne akkor, amikor egyébként is feszültek vagyunk és az idő is sürget. Egyetlen mozdulattal elővehetjük a kinézett ékszert és máris hordhatjuk.

Milyen veszélyek leselkednek az ékekre?

Kezdjük a legnyilvánvalóbb ellenséggel, a porral. Sajnos az utóbbi időben a szálló por koncentrátuma egyre magasabb minden településen, ezért a szabadon hagyott ékszer pillantok alatt elveszíti fényét és beporosodik. Emellett a szabadban érheti UV sugárzás, ami szintén nem egy kellemes hatás. A külső tehát könnyedén piszkolódik be, de ne feledkezzünk el a belső sérülésekről sem!

Ugyanis a fentebb említett fizikai sérülések esélye is megnövekszik, ha nem megfelelően tároljuk kincseinket. Azonban ha odafigyelünk, akkor ékszereinket hosszabb ideig tudjuk sérülésmentesen tartani, így értéküket is hosszabb ideig meg tudják őrizni.

Az ékszertartó dobozról tehát egyértelműen kijelenthető, hogy mindenki számára kötelezően beszerzendő, sőt, ajándékba is adható, hiszen finom megmunkálásának, aprólékos kidolgozottságának, változatos színeinek, nemes anyagának köszönhetően maga is ékszernek tekinthető. A funkció és a látvány itt kéz a kézben jár, nem kell semmiféle kompromisszumot kötni, csakis gazdagodhatunk ezzel a választással!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés