Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

5 tanács, ha költözés előtt áll

| 2023. 03. 21. | 10:11:00
XXX
5 tanács, ha költözés előtt áll
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Költözködni nem egy mindennapos tevékenység, életünk során általában csak néhány esetben van rá szükség. Amennyiben sok holmival rendelkezünk, netalán háziállataink és növényeink is vannak, akkor úgy érezhetjük, még nehezebb feladat vár ránk. Cikkünkben 5 hasznos tanácsot adunk annak érdekében, hogy a költözés a lehető legegyszerűbben, leggyorsabban és legköltséghatékonyabban menjen, és az értékei sérülésmentesen jussanak el új otthonába.

Gondosan válassza ki a költöztető céget!

A költöztetés egy külön szakma, így nagyon körültekintően kell eljárni a kiválasztás során. A Promove, a lakossági költöztetés szakértőjeként elmondta, hogy mindenképpen olvassuk át a cég honlapját és keressünk rá a megrendelői értékelésekre. Ma már az interneten könnyen megtalálhatjuk a véleményeket, ezért ha olyan vállalkozást találunk, melynek a megbízói elégedettek és szívesen ajánlják a költöztető céget, akkor mi is bizalmat szavazhatunk nekik.

Szűrjük le, hogy profi és szakszerű vállalkozásról van-e szó, megfelelő-e a járműparkjuk, segítenek-e szakmai tanácsokkal, milyen erőnlétű emberekkel költöztetnek és van-e ügyfélszolgálatuk. Ha megtalálta a szimpatikus vállalkozást, akkor kérjen árajánlatot és ha ez megfelelő, akkor időben egyeztessen az időpontról.

Vegye számba a költöztetendő holmikat!

Erre azért is szükség van, mert az árajánlat ezen fog alapulni, illetve a költöztető cég akkora autót küld, amelyben el tudja helyezni az összes dolgot. Érdemes összeírni a nagyobb háztartási gépeket, a hűtőszekrényt, mosógépet, az elektronikai eszközöket és a bútorokat.

A bútorokat bizony lapra kell szerelni!

A lapraszerelt bútorokat szét kell szerelni, mert nagy a méretük, illetve a tartásuk miatt a költözés során széteshetnek, megsérülhetnek. A nagy méretű kanapékat is szét kell szedni, mert összerakott állapotban nehezen mozgathatók és a lépcsőházban, szűkebb ajtókon megakadnának.

Ha azonban profi költöztető céget választott, akkor ezen sem kell aggódnia, hiszen ezek a cégek ha igényli, akkor vállalják azt, hogy előzetesen ezeket a műveleteket is elvégzik, majd a bútorokat a helyszínen újra összeszerelik.

Dobozolunk!

De nem mindegy, hogy mibe és hogyan! A boltokból kidobott dobozok általában nem alkalmasak költöztetésre, mert az emelés során kiszakadnak és kiesnek belőle a dolgok, a nyitott dobozokat szintén érdemes elfelejteni. 

Válasszon speciális költöztető dobozt, ami megvédi értékeit, gondosan feliratozza, hogy mi van benne és az új lakásba melyik helyiségbe kerüljön.

A növények földjét hagyja szárazon!

Nem öröm a mikrohullámú sütőbe folyt öntözővíz és a ruhák közé szóródott nedves föld. Éppen ezért költözés előtt már ne locsolja a virágokat, hanem hagyja a földet kiszáradni. Ezáltal maga a növény is könnyebb lesz, illetve a fenti balesetek sem fognak előfordulni. A növény simán átvészel néhány szárazabb napot, a költözés után pedig megkaphatja várt vízadagját.

Ha megfogadja tanácsainkat, akkor biztos lehet benne, hogy költözése gördülékenyen és problémamentesen fog lezajlani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés