Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egészséges finomságok diétázó kutyáknak

| 2023. 03. 21. | 10:09:00
XXX
Egészséges finomságok diétázó kutyáknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Képzeld el az alábbi szituációt: éppen a szokásos ellenőrzésen vagy a kutyáddal, amikor a doki közli a hírt, hogy az általad hőn szeretett szőrgombóc némi túlsúllyal küzd. Annak érdekében, hogy segítsen, a kezedbe nyom egy papírt, amelyen fel van sorolva néhány csökkentett kalóriatartalmú eledel és egy konkrét útmutatás. De mielőtt még elhagynád a rendelőt, emlékeztet arra is, hogy ez a kalóriakorlátozás a „csemege zónára” is kiterjed. 

Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kutyusod már nem kaphat semmiféle jutalomfalatot. Csupán arról van szó, hogy egy egészségesebb változatot kell választani. A mai cikkünkben pedig ehhez próbálunk meg segítséget nyújtani.

Elsőként figyelj az összetevőkre!

A BARFSHOP.hu által forgalmazott jutalomfalatok kutyáknak tökéletes választásnak bizonyulnak. Az optimális diétás jutalomfalat megtalálásának alapja az, hogy elkerüld az olyan összetevőket, amelyek elhízáshoz vezethetnek, mint például a szénhidrát, gabona vagy a keményítő. Az ideális csemege 100%-ban természetes, és minimum 95% hústartalommal bír. 

Ráadásul a kínálatukban olyan csemegét is találhatsz, amely az érzékeny gyomrú ebek számára is ideális, mint például a Lunderland szárított bárány zöldpacal.

De ne feledkezdd meg a zsírtartalomról sem!

A kevesebb zsírbevitel nem csupán a felesleg leadásában és a súly megtartásában segíthet, hanem a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a magas koleszterinszint megelőzésében is. Ha azt látod az adott jutalomfalat csomagolásán, hogy a zsírtartalom magasabb, mint 10-12%, akkor annak a megvásárlását felejtsd is el.

Az sem mindegy, hogy milyen húsból készül

A fehér húsoknak – nyúl, pulyka vagy csirke – jóval alacsonyabb a kalóriaértéke, így érdemes az ezekből készült jutalomfalatokat előnyben részesíteni. De a vörös húsok közül a ló még az, amelyik megfelel a diétás követelményeknek.

Figyelj az adagolhatóságra is!

A kereskedelmi forgalomba kerülő csemegék ízek, textúrák, formák és méretek szédületes választékban kaphatók, és az, hogy te ezek közül mit választasz sok mindentől függ. Mégis mi azt javasoljuk, hogy a fogyókúra idején lehetőleg aprószemű vagy olyan jutalomfalatok mellett dönts, amit te magad vághatsz méretre. Abban az esetben ugyanis, ha nagyszemű csemegét használsz, akkor folyamatosan számolgatni kell a tréning közben, hogy vajon mennyit adhatsz még. 

A felkockázott gyümölcsök és zöldségek is ideálisak lehetnek

Amennyiben a kedvenced szívesen eszik zöldséget vagy gyümölcsöt, akkor ezeket nyugodtan használhatod akár jutalomfalatként is. Szeletelj fel például egy almát vagy sárgarépát! De sok kutya szereti a zöldbabot, az uborkát vagy akár a görögdinnyét is. 

Remélhetőleg a kutyusod minden gond nélkül alkalmazkodik majd ezekhez az alacsonyabb kalóriatartalmú egészséges csemegékhez. A diéta megkezdésekor nehéz lesz tudatosan ragaszkodni hozzájuk, főleg akkor, ha a kedvenced bánatos szemeket mereszt rád. Fontos azonban, hogy állj ellen a kísértésnek! Ezzel szolgálod ugyanis majd az érdekeit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés