Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kéretlen extrákkal jött az óraátállítás

| 2023. 03. 26. | 11:13:00
Fejfájás, magas vérnyomás, ízületi fájdalmak.
Kéretlen extrákkal jött az óraátállítás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Március 26-án elkezdődött a nyári időszámítás: az órát hajnali 2 órakor 3-ra kellett állítani. A szervezet azonban az időmérőknél sokkal bonyolultabb szerkezet, ráadásul ezekben a napokban a frontokkal is számolnunk kell.

Alapvetően napos időben lesz részünk, de már nem lesz olyan nagyon meleg, mint a hét közepén volt, ahhoz képest akár 5-7 fokkal is alacsonyabban alakulhatnak a maximumok. Aki  fokozottan érzékeny a hidegfrontra, hajnalban és délelőtt a Tiszántúlon még tapasztalhat enyhébb fejgörcsöket, de a nap nagy részében már megszűnhetnek a panaszok. A frontátvonulásokat leginkább megszenvedő szív- és keringési betegek is fellélegezhetnek, erős humánmeteorológiai hatás nem éri őket – írja az egészségkalauz.hu

Aki viszont érzékeny a szélre, számítson arra, hogy az időnként élénk szél okozhat fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot, különösen a Dunántúlon és északkeleten. 

A hűvösebb hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak – ebben az esetben tanácsos egy könnyed reggeli átmozgatással kezdeni a napot, jót tehet a sajgó végtagoknak.

Az óraátállítást nagyon sokan megérzik: alvásproblémák és fáradékonyság léphet fel, felborulhat a bioritmus.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés