Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A lézeres szemműtét típusai és árai

| 2023. 04. 11. | 22:36:00
XXX
A lézeres szemműtét típusai és árai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bőség zavara gyakran okoz fejtörést az embereknek. Mivel ma már lézeres látásjavító eljárásból is többféle létezik, megesik, hogy nem tudjuk, melyiket is válasszuk, nem látjuk át, miért kerül többe egyik a másiknál, meg persze hogy mi is köztük a különbség. A legtöbben csak abban biztosak, hogy végre újra élesen szeretnének látni, és ha lehet, mindezt fájdalommentesen és gyorsan szeretnék elérni. Ez a cikk most abban segít, hogy a vágyakból tervek kovácsolódjanak, úgyhogy jönnek is a részletek.

Szerencsére sokan vannak tisztában azzal, hogy nem muszáj a kényelmetlen szemüveget vagy a kötőhártya-gyulladást kockáztató kontaktlencsét választani, ha látni szeretnének. A lézeres szemműtét ma már rutin beavatkozásnak számít, ami percek alatt adhatja vissza az éles látás élményét. A legmodernebb eljárások teljesen fájdalommentesek és gyors regenerációval kecsegtetnek. De ha mindegyik lézeres látásjavító eljárás ilyen szuper, akkor hogyan válasszunk? Segítünk!

Az elsődleges szempont: alkalmasság

Mint szinte minden beavatkozás, a lézeres szemműtét esetében is vannak kizáró tényezők. Fontos, hogy általánosságban véve is megfelelő legyen az egyén egészségi állapota, tehát nem csak az a fontos, hogy a szemünk ne legyen beteg. A lézeres szemműtét előtti alkalmassági vizsgálatra érdemes például magunkkal vinni a korábbi belgyógyászati leleteinket is (ha van olyanunk), mert fontos információkkal szolgálhat a szemműtétet végző szemész szakorvos számára. Az esetlegesen meglévő betegségek mellett az sem mindegy, hogy mekkora dioptriával vállalkoznánk a szemműtétre, ugyanis ilyen típusú eljárást csak -12 és +6 dioptria között végeznek.

Az alkalmassági vizsgálat nemcsak arra jó, hogy kiderüljön, végrehajtható-e a lézeres szemműtét, hanem arra is, hogy kérdezzünk. A vizsgálat során feltehetjük az összes felmerült kérdésünket, méghozzá egy olyan tapasztalt szakembernek, aki valódi válaszokkal szolgálhat, miközben pontról pontra felvázolja, mik is a lézeres látásjavítás lépései.

Melyik lézeres szemműtétet válasszuk?

Ma már olyan sokféle lézeres látásjavító eljárás közül választhatunk, hogy még felsorolni sem könnyű, választani pedig még nehezebb. Ugyanis az egylézeres, felszíni kezelés mellett a kétlézeres, lebenyes eljárás és a legújabb, legkíméletesebb VISUMAX ReLEx SMILE kezelés is elérhető már Magyarországon. Mindegyik műtéttípusban közös az, hogy teljesen fájdalommentes és hogy legfeljebb 15 percig tart.

A különbségeket leginkább is a gyógyulási időben, a műtétet követő gondozás mértékében és az árban kereshetjük. Bár tényleg nehéznek tűnhet a választás, a Focus Medical oldalán részletesen be van mutatva az összes ott alkalmazott kezeléstípus, és természetesen az alkalmassági vizsgálatot végző szakorvos is szívesen segít a megfelelő eljárás kiválasztásában.

Mitől függ a lézeres szemműtét ára?

Természetesen minél újabb az alkalmazott technológiai megoldás, annál rövidebb a gyógyulási idő, azaz annál hamarabb lehet a műtét után visszatérni a rendes kerékvágásba, viszont kétségtelen, hogy a legújabb technológia alkalmazása mindig drágább lesz valamennyivel az előzőeknél.

A legalacsonyabb áron a felszíni, PRK kezelések érhetőek el, melyek már évtizedek óta jelen vannak a piacon. A kétlézeres, lebenyes szemműtétek már magasabb árkategóriába esnek, de a szemüvegfelírások árainak ismeretében néhány év alatt ezek eljárások is megtérülhetnek. A szemműtétek árait tekintve a "legmagasabb polcon” a legújabb technológiát képviselő beavatkozások (VISUMAX ReLEx SMILE) helyezkednek el. Érdemes figyelni a klinikák honlapjait, mert rendszeresen találkozhatunk jelentős kedvezményt kínáló akciókba, melyek kímélik a pénztárcánkat.

Aki tehát már tényleg nagyon unja a szemüveget és a kontaktlencsét, jelentkezzen be egy alkalmassági vizsgálatra, például a Focus Medicalhoz és intsen búcsút a homályos látásnak!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés