Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bomba hatás: mire jó a fürdőbomba és hogyan érdemes használni?

| 2023. 04. 21. | 13:39:00
Hogyan használjuk helyesen a színes golyókat?
Bomba hatás: mire jó a fürdőbomba és hogyan érdemes használni?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fürdőbombák már rég megjelentek a piacon, de manapság is számos kérdést felvet. Cikkünkben megtalálod a választ, mit rejtenek ezek a színes golyók és hogyan használjuk őket helyesen.

A fürdőbombák bizonyos összepréselt illatos golyók, amelyek vízzel érintkezve sercegő hangot adnak ki, buborékolni kezdenek, így a szokásos fürdőzés egy izgalmas spa-eljárássá válhat. Ez a szokatlan gyógymód segít ellazulni és élvezni a fürdőzést egy fáradt nap után. A legjobb fürdőbombák enyhíthetik a fáradtságot és a feszültséget, javíthatják az alvás minőségégét, helyreállíthatják a lelki egyensúlyt és békét. Bármilyen fizikai tevékenység után is kiválók, hiszen az illatos fürdőbombával dúsított fürdőben az izmok felmelegednek, ellazulnak és hamarabb regenerálódnak. 

A fürdőbomba egy romantikus este kiváló eleme, ami még több élvezetet nyújt a már amúgy is forró hangulatú fürdőzés során. Villany lekapcsol, néhány gyertyát begyújt, kis zene és egy kis színes fürdőbomba - nem is kell több ennél! 

Fürdőbombák széles választékát kínálja a MAKEUP kozmetika és parfüméria webáruház. A virtuális polcokon számos típusú, illatú és formájú fürdőbomba kapható. Elég a https://makeup.hu/categorys/197441/ linkre kattintani, és elénk tárulnak a legjobb fürdőbombák, amelyek jelenleg a piacon elérhetők. A kényelmes megrendelés és az ingyenes házhozszállítás csak két érv, amiért érdemes az online áruházat választani. A széles termékkínálat, az alacsony árak és az ügyfélszolgálat segítőkész munkája az, ami a magyarországi piacon olyan népszerűvé tette a makeup.hu-t az évek során. 

Milyen előnyökkel rendelkeznek a legjobb fürdőbombák?

A látványos sercegés és kellemes illat mellett a fürdőbombák hasznos tulajdonságokkal is rendelkeznek. Tonizálnak, jótékony gyógyító hatással vannak a bőrre, segítenek a stressz oldásában, elvonják a figyelmet a gondokról, és általában véve javítják a hangulatot. A fürdőbomba előnyei közvetlenül attól függnek, hogy mit tartalmaz az összetétel. A szóda kifejezett fertőtlenítő és tisztító hatású, elősegíti a bőr regenerálódását, gyengéden hámlasztja az elhalt sejteket, eltávolítja a méreganyagokat és gombaellenes hatású, miközben segít megszabadulni a pikkelysömörtől és a pattanásoktól.

  • A legjobb fürdőbombák illóolajokat tartalmaznak, amelyek hidratálják a bőrt, és különleges aromákkal töltik meg a fürdőszobát Feladatától függően egy illóolajjal feltöltött fürdőbomba megnyugtat vagy energetizál, javítja a hangulatot, javítja az alvás minőségét, oldja a feszültséget, felébreszti az érzékiséget, stb.
  • A citromsav lágy peeling-szerűen tisztítja, tonizálja, megfiatalítja a bőrt, normalizálja a sav-bázis egyensúlyt, enyhe élénkítő hatású.
  • A tengeri só segít ellazítani az izmokat, oldja a feszültséget, eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből, puhítja a száraz bőrt, segít a bőrbetegségek kezelésében.

Gyártótól függően a fürdőbombák tartalmazhatnak agyagot, szárított gyógynövényeket vagy virágszirmokat, kávét, mézet, aloe kivonatot vagy más növényeket. A nagyobb vizuális hatás érdekében színezékeket és csillámokat adnak hozzá az összetételhez, hogy azok vizuálisan szebbek legyenek.

A legjobb fürdőbombákat más fürdőzési terméktől a természetes összetétel különbözteti meg. A natúr komponensek jótékony hatással vannak a bőrre, puhítják, javítják állapotát, az illóolajoknak köszönhetően pedig bármilyen más hatást elérhetnek. További előnyükhöz tartozik, hogy könnyen kezelhetők: nem kell semmit sem kimérni, sem leönteni, elég egész egyszerűen a bombát bedobni a vízbe és élvezni a látványt, ahogy az hatásba lép.

Fürdőbomba: milyen típusok elérhetők az áruházban?

  • Egyszerű, semleges illatú. Ezek minden szükséges anyagot tartalmaz ahhoz, hogy hatást nyújtsanak, tehát ásványi anyagokat, vitaminokat, sókat, viszont nem színezik a vizet és nem rendelkeznek semmilyen illattal.
  • Illatosított. Ezek a legjobb fürdőbombák illóolajokat tartalmaznak, amelynek köszönhetően aromaterápiás hatással rendelkeznek, jótékony hatással vannak a bőrre. Egyes márkák különböző színezékeket is hozzáadnak az összetételhez, hogy a fürdőbombák látványosabban oldódjanak fel vízben.
  • Habzó. Nem csak buborékolnak vízzel érintkezve, hanem nagyon látványos habzó buborékokat is képeznek. Mivel ezek már tartalmaznak szappant, hogy habozni tudjanak, nem kell további fürdőszert hozzáadni a vízhez.

A fürdőbombák helyes használata

Azt gondolhatjuk, hogy vízbe dobjuk – és kész. Ez kissé téves. A legjobb fürdőbombák maximális hatásának eléréséhez be kell tartani néhány szabályt, amelyek nem bonyolultak, mégis hatásosak! 

  1. Ahhoz, hogy minden hasznos és tápanyag felszívódjon a bőrbe, elő kell azt készíteni. Ezért érdemes fürdő előtt gyorsan lezuhanyozni, amivel egyszerűen pillanatok alatt eltávolítható az összes szennyeződés a bőrről, és kitágítja a pórusokat, felmelegíti a bő, előkészíti a további eljárásra és a fürdőbombában található jótékony anyagok befogadására. 
  2. Mikor kell a fürdőbombát bedobni a vízbe? A kérdésre adott válasz kizárólag a fürdőbomba típusától függ. A legjobb fürdőbombák amennyiben habzó összetevőket tartalmaznak, akkor jobb, ha már a fürdővíz engedésekor bedobjuk, hiszen így a vízsugár segít buja habot létrehozni. Várjuk meg, amíg a bomba teljesen feloldódik, ezután pedig élvezzük az akár spa-eljárást felváltó fürdőzést.
  3. Meddig feküdjünk a vízben? A fürdőbombás fürdővízben való idő körülbelül legyen ugyanannyi, mint egy átlagos fürdőzésé, vagyis 20-30 perc. Győződjünk meg arról, hogy a víz elég meleg, mert csak ez teszi lehetővé, hogy a jótékony komponensek, például az illóolajok dolgozzanak a bőrön. A kényelmes hőmérsékletet kell elérni, nem forrásban lévő vízre gondolunk, hiszen az még több kárt is okozhat, mint hasznot - a túl forró víz tudományosan bizonyítottan megterheli a szív- és érrendszert. Amennyiben bármilyen szédülés, gyengeség, allergiás reakció lép fel, a testet azonnal le kell öblíteni hideg vízzel, majd jól szellőztetett helyiségbe menni alapos törölközés után. A forró vízzel csak óvatosan!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés