Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan lehet megkülönböztetni az eredeti sneakert a hamisítványtól?

| 2023. 04. 25. | 18:43:00
XXX
Hogyan lehet megkülönböztetni az eredeti sneakert a hamisítványtól?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Manapság egyre több hamisítvánnyal találkozni, nemcsak az elektronikai piacon, hanem például a ruhák és a cipők terén is. Persze nem minden márkás cipő hamisítvány, azonban most már annyira valósághűek a lépők, hogy nehéz megállapítani valamiről, eredeti-e vagy sem. Mivel ma már bármelyik földrészen vásárolhatunk bármilyen surranót, így tényleg nagyon résen kell lenni. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan lehet megkülönböztetni egy eredeti darabot egy hamisítványtól. 

Ezeket a dolgokat nem szabad elfelejteni!

Biztosan mindenki látott már márkás olcsó termékeket, amelyek általában Ázsiában készülnek és utánzatokként próbálják őket eladni. Nagyon könnyen válhatunk csalás áldozatává, hiszen sokszor a tudtunk nélkül adunk ki pénzt olyanért, ami meg sem éri. A hamisítók nagyon jól tudják, hogyan kell exkluzív táskákat vagy éppen sneakereket másolni. 

A True to Sole Nike cipői azonban garantáltan eredetiek, hiszen itt kizárólag bevizsgált lépőket találhatunk. Az első és legfontosabb tehát, hogy megbízható helyről vásároljunk, ne csak random a neten egy olcsónak tűnő webáruházból. Pont az lenne a lényeg egy ilyen beruházás során, hogy egy eredeti surranóban jelenhessünk meg. Nem éri meg valamivel olcsóbban vagy akár ugyanolyan áron megvásárolni egy hamisítványt. A webshop hivatalos értékesítőnek számít, ráadásul az általuk eladott sneakerekre 14 napos pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak, így itt tényleg nincs mitől tartani.

A katalógusszám mindent elárul

A másik szabály, amit nem árt észben tartani, az a katalógusszám. Ez egy kilenc számjegyű kód, amit a cipő belsejében, a címkén és a dobozon helyeznek el. Mindenképpen nézzük meg a márka hivatalos honlapján, milyen szám tartozik az adott modellhez, majd hasonlítsuk össze a kettőt. Persze az egyezés még nem garancia az eredetiségre, azonban nagyban növeli az esélyét annak, hogy tényleg valódi sneakert vásárolunk meg. 

A szín és az apró részletek kérdése

A legtöbb esetben még egy nagyon jó utánzatnak is más az árnyalata, mint egy eredeti sneakernek. Sokszor olyan színkombinációkat találhatunk, amik valójában nem is léteznek. Bár hozzá kell tenni, hogy a Nike lehetőséget ad a személyre szabásra, de mindig legyen gyanús egy túlzottan eltérő színállás. Ugyanez igaz az apró részletekre is, amik sok esetben a special edition részei. Ilyenkor se hagyjuk magunkat becsapni, mindenképpen ellenőrizzük le a gyártó oldalán, hogy van-e hasonló típus. 

Az anyag és a csomagolás

Egy utánzat mindig rosszabb anyagból készül, nem használják hozzájuk azokat a technológiákat, amiket az eredetieknél. Ezáltal számíthatunk tompításra, a háló nem túl jó minőségére, a borzalmas eldolgozásokra. 

Ami pedig a dobozt illeti, egy igazi sneakerhead messziről megismeri a csomagolást. A doboznak úgy kell kinéznie, mint egy eredetinek, de sokszor a karton minősége, a logó és a nyomatok mindent elárulnak arról, hogy egy hamisítványról van-e szó vagy sem.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés