Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Te tudod, miért fontos az épületbiológia?

| 2023. 04. 11. | 22:38:00
XXX
Te tudod, miért fontos az épületbiológia?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amint építkezésre, felújításra kerül a sor, minden ember elkezd matekozni, hogy melyik anyaggal jön ki a legjobban, feltérképezi az anyagárakat, összehasonlítja a kínálatot, és sok esetben a pénztárcájához igazítja az ízlését is, mert inkább megveszi az olcsóbb építőanyagot, még ha kevésbé tetszetős is, csak hogy minél jobban jöjjön ki anyagilag.

Természetesen a költségek kontrollálása nagyon fontos, ugyanakkor csak arra figyelni nagy vétek, mivel nagy valószínűséggel teljesen egészségtelen lakókörnyezetet teremtesz magadnak, ha semmi másra nem ügyelsz. 

Milyen az egészséges lakókörnyezet?

Most biztosan azon gondolkozol, hogy milyen is az egészséges ház. A rövid válasz: a BIOKAY vályogvakolatok természetes építőanyagaiból van építve. 

Hosszabban kifejtve fontos tudni, hogy a mesterségesen előállított építőanyagok már a gyártás, szállítás során is rengeteg energiát emésztenek fel, ami nem túl környezetbarát jellemző. Amikor pedig már beépítésre kerülnek, akkor láthatlan módon teszik tönkre a lakók egészségét, hiszen a kiszivárgó, kipárolgó vegyi anyagok belélegezve többféle betegséghez, allergiához vezethetnek. 

Sőt ezek az építőanyagok még használat után is ártanak, hiszen nem tudnak lebomlani, így örökké terhelik a bolygót. Sokan fel sem fogják, hogy az otthonuk mekkora hatással van rájuk, az életükre, hiszen ahogy szokták volt mondani, gyakorlatilag harmadik bőrként funkcionálnak, így nagyon nem mindegy, hogy mivel vesszük körbe magunkat az otthonunkban.

Mit csinál az épületbiológus?

Ezt a területet hivatott kutatni az épületbiológia, amely azzal foglalkozik, hogy az ember és az ő épített környezete milyen hatással vannak egymásra. Nem nehéz kitalálni, hogy minél több mesterséges, vegyi anyagot engedsz be az otthonodba, annál kedvezőtlenebb hatással lesznek az egészségedre.

Éppen ezért, ha úgy határozol, hogy építkezésbe, felújításba fogsz, akkor mindenképpen érdemes kikérni egy épületbiológus tanácsát, aki abban lesz a segítségedre, hogy segít majd olyan megoldásokat találni, amellyel a lehető legegészségesebb lakókörnyezetet tudod magadnak megteremteni.

Hosszú távon megéri!

Lehet, hogy rövid távon most azt érzed, hogy ráfizetéses az, hogy minél természetesebb anyagokból építsd meg a házadat, de tudni kell, hogy az ökologikus módon épített vagy felújított otthonok sokkal kevesebb energiát emésztenek fel. Továbbá sokkal költséghatékonyabban fel lehet fűteni őket, valamint a nyári hőség idején is sokkal jobban teljesítenek a falak, hogy havonta érezhetően fog csökkenni a rezsiszámla.

Ha ez még mind nem lenne elég érv, akkor gondolj a saját és a családod egészségére, aminél nagyobb és értékesebb kincs talán nem is létezik. Éppen ezért érdemes a szétnézni a BIOKAY vályogvakolatok természetes építőanyagai között, hogy minél egészségesebb környezetet teremts magatoknak! 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés