Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A biopamut póló előnyei

| 2023. 05. 17. | 14:05:00
XXX
A biopamut póló előnyei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A biopamut ruházat egyre népszerűbb a vásárlók körében, azonban sokan nem tudják, mitől lesz bio egy termék. Mai cikkünkben annak jártunk utána, hogyan készülnek az igazi biopamut pólók, és választ adunk arra a kérdésre is, miért érdemes ilyet választani.

A biopamut pólók

A pamut anyagot bizonyára mindenki ismeri, ez egy rendkívül népszerű textil, amiből főleg ruhák készülnek. Alapanyaga a gyapot, egy olyan növény, amelyet az emberek már az ősidők óta termesztenek, hamar felfedezték előnyös tulajdonságait.

A biopamutot természetes módon termesztett gyapotból állítják elő, és a ruhakészítés végtermékeként egy sokkal minőségibb termék jön létre. A polokozpont.hu bio- és ökotermékei között több biopamut pólót találunk, aki tehát szeretne magának beszerezni egy ilyen könnyed, divatos ruházatot, annak érdemes innen rendelnie.

A biopamut pólókon kívül más, ökotudatos módon előállított terméket is találunk a kínálatban: többek közt vannak gyerekruhák, táskák, dzsekik és mellények is a polokozpont.hu oldalán. Ezek mindegyike logóztatható is, és nem is szabad kihagyni ezt a lehetőséget, ha promóciós ajándéknak szánjuk ezeket a textilipari termékeket.

Mit kell tudni a biopamutról?

Nos, akár magunknak vásárolunk biopamutból készült pólót, akár másnak ajándékként, az mindenképp azt jelzi, hogy fontos számunkra a környezetvédelem. A biopamutot ugyanis olyan gyapotból készítik, amelyet fenntartható körülmények között termesztenek.

Mit jelent ez? A talaj tápanyagokban gazdag, hiszen minden évben új termőföldbe kerül a mag. Éppen ezért a műtrágyázás teljesen felesleges, és a termesztés során a vízhasználat sem nagy mértékű. A természetes gyapotot kézzel szedik, s a növény közben nem érintkezik vegyszerekkel.

Amennyiben a feldolgozás során is érvényesülnek ezek az irányelvek, a kész ruhát GOTS minősítéssel látják el. Ezt csak olyan termék kaphatja meg, amely a környezetvédelmi és társadalmi elvárásoknak is megfelel.

A jóval ismertebb OEKO-TEX Standard 100 tanúsítvány azt jelzi a ruhákon, hogy az adott textília nem tartalmaz az egészségre káros anyagot. Nem feltétlenül igaz tehát, hogy organikus módon készült a termék, de az biztos, hogy nem ártalmas az egészségre nézve.

Létezik még egy betűszó, amelyet az organikus pamut esetében használni szoktak, ez pedig az OCS. Az OCS az Organic Content Standard rövidítése, ez egy biotartalom-szabvány, amely azt mutatja meg, hogy a végtermékben mennyi a természetes anyag.

Miért érdemes biopamut ruhát választani?

A fentiek után egyértelműnek látszik, hogy a biopamut pólók és ruhák az igazi minőséget képviselik. Bár kissé magasabb az áruk, mint a hagyományos pamutruháké, de a 21. században már nagyobb figyelem irányul a környezetvédelemre, amely átrendezi a ruhaválasztás szempontjait is.

Egy biopamut póló - amely jó légáteresztő, antibakteriális, antiallergén tulajdonságokkal is rendelkezik - igazán nívós ajándék lehet, inkább ezt válasszuk a pamut helyett!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés