Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aggódás helyett alkalmazz fényvédelmet a ráncok megelőzésére!

| 2023. 05. 25. | 20:30:00
XXX
Aggódás helyett alkalmazz fényvédelmet a ráncok megelőzésére!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy az öregedés elől nincs menekvés, és látható jelek nélkül nem lehet megúszni, a fiatalság mítosza erősen megnehezíti ennek elfogadását.

Ma már nemcsak a nők, de a férfiak is egyre többen és többet foglalkoznak a kinézetükkel, amelybe az arcápolás és azon belül egy bizonyos kor után az anti-aging is beletartozik. Ez pedig nem működik megfelelő fényvédelem nélkül. Azt gondolnánk, arra csak a nyári hónapokban van szükség, azonban az UV-sugárzás mindig jelen van, még borús, hideg időben is. Mit tegyél a bőröd érdekében? Mutatjuk a legalapvetőbb teendőket!

A napfény és az öregedés

A fiatalság megőrzése soha nem volt még ilyen fontos, mint napjainkban. Mindent meg is teszünk ennek érdekében: a MediNatural kínálatában kapható ránctalanító krémekkel, sporttal, helyes táplálkozással, de különféle szépészeti és plasztikai beavatkozásokkal is harcolunk az öregedés ellen. 

Az élethez, a D-vitamin termeléshez, valamint a közérzetünk érdekében szükségünk van az éltető energiát adó napfényre. Manapság ugyan az életmód miatt egyre kevesebb időt töltünk a szabadban, viszont a számítógép és TV előtt annál többet, és az azokból érkező kék fény (IR) szintén károsítja a bőrünket. A túlzott mértékű UV-A, UV-B és IR sugárzás gyorsítja a folyamatot, károsítja a kollagénrostokat, hozzájárul a bőr idő előtti öregedéséhez, vagyis a ráncok megjelenéséhez és mélyüléséhez, a pigmentfoltok sokasodásához vezet.

A fényvédő arckrémek titka

25 éves korunk felett csökkenni kezd a bőr rugalmasságát adó kollagének termelődése, így a napi bőrápolási rutinba ideje fokozatosan beiktatni extra hatóanyagokat tartalmazó arcápolókat. Az anti-aging ugyanis a megelőzéssel kezdődik, és a fényvédőknek jelentős szerep jut benne.

A titok tehát az idejében megkezdett, valamint a rendszeresen és tudatosan végzett bőrápolásban rejlik. Egy jól megválasztott ránctalanító krém pajzsot képez az ártalmas sugárzások ellen, kellően hidratál.

Persze nem árt odafigyelni az elegendő alvásra, a káros környezeti tényezők és a szoláriumhasználat csökkentésére, valamint a mesterséges összetevőktől hemzsegő arcápolók elkerülésére sem.

Ráncok megelőzése és csökkentése

Egy jó arckrém nemcsak a megelőzésben lehet nagyszerű társ, hanem a már meglévő ráncok mélységének csökkentésében is. A ránctalanító hatóanyagok a bőr hidratációjának növelése, a kollagéntermelés serkentése, valamint a bőrsejtek regenerálása révén járulnak hozzá a tetszetős végeredményhez. 

Az arcápolási rutinban a nappali fényvédelem mellett helye van olyan hatóanyagoknak is, mint a retinol, a hialuronsav vagy a niacinamid. A megfelelő hatóanyag-kombinációk biztonságos használatot tesznek lehetővé, nem kell tartanod bőrirritációtól.

A bőr belülről történő táplálása, a megfelelő hidratálás, a vitaminokban és ásványi anyagokban dús táplálkozás, a stressz csökkentése is elengedhetetlen.

Vedd fel a harcot az idővel, helyezd előtérbe a megelőzést, és élvezd az anti-aging kozmetikumok áldásos hatását anélkül, hogy kés alá kellene feküdnöd!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés