Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alapvető grillező eszközök

| 2023. 05. 11. | 14:33:00
XXX
Alapvető grillező eszközök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A konyhai kellékek nem feltétlenül tesznek valakit jobb szakáccsá, de a minőségi felszerelések igenis megkönnyítik a sütés-főzést. Ez alól pedig a grillezéshez használt eszközök sem jelentenek kivételt. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben felsoroljuk, mire lehet szükség egy nyár esti sütögetéshez.

Grillcsipesz

Egy minőségi grillcsipesz a nélkülözhetetlen elemek listájának élén szerepel. A Leden kerti grill termékei között megtalálható rozsdamentes acélból készült verzió elég hosszú ahhoz, hogy távol tartsa a kezedet a tűztől, de nem olyan hosszú, hogy ne lehessen vele fürgén megfordítani a kolbászokat, a zöldségeket vagy akár még a nagyobb, szaftosabb húsokat is.

Ráadásul az sem elhanyagolható szempont, hogy csúszásmentes, ergonomikus gumírozott nyéllel rendelkezik, így nem fog kicsúszni a kezedből munka közben.

Grilltisztító kefe

Bár a sütögetés rendkívül élvezetes tud lenni, és igazán jólesik hallani, amikor a család az egekig magasztalja a tudásunkat, de a piszkos grillnek a megtisztítása senkinek sem tartozik a kedvenc tevékenységei közé. 

Ennek ellenére azonban sajnos muszáj megcsinálni, hiszen ezáltal meghosszabbítod a grill élettartamát, és elkerülheted a megégett maradványok leragadását, amely így nem fogja befolyásolni a következő sütésnél az étel ízét. 

A Leden kínálatában megtalálható grilltisztító kefe háromoldalú, ergonomikus tisztítófejjel rendelkezik, ami úgy lett kialakítva, hogy a segítségével a legszűkebb részeket is könnyedén ki lehessen pucolni. Azt pedig még nem is említettük, hogy a csúszásmentes, gumírozott markolata biztosítja a stabil fogást a grill tisztítása közben. 

Eszközök a pácoláshoz

A grillezés egyik legnagyobb kudarca az, ha a végeredmény túl száraz és ízetlen. Abban az esetben viszont, ha alkalmazol néhány pácolási technikát, akkor ezt könnyedén elkerülheted. 

Érdemes például a befűszerezett húsokat mindkét oldalukon bekenni natúr joghurttal. Vagy készíthetsz akár saját pácot is, amelyhez nagyszerű segítségként fog majd szolgálni a Leden kínálatában kapható tapadásmentes felülettel ellátott pácolótál és az általad készített szósz a húsokon való egyenletes elosztását szolgáló szilikon ecset. 

De ebben a szettben az a pláne, hogy nyugodtan használhatod akár csoki olvasztására is. Így nem csupán a grillezés során, hanem a különböző sütemények sütése közben is jó szolgálatot tehet.

Végül a kézi fújtató

Egy hangulatos grillpartin elég kellemetlen tud lenni az is, ha a grill egyszerűen nem akar begyulladni. Annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg, érdemes a Leden grilltermék kínálatában szereplő kézi fújtatót is beszerezni, hogy a party mihamarabb elkezdődhessen.

Ebben az eszközben ugyanis egy beépített ventilátor található, amelyet a hajtókar forgatásával hozol mozgásba. Ez pedig oxigénnel táplálja az égést, amelynek köszönhetően a szén egyentesebben és gyorsabban fog majd izzani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés