Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az utazás öröm

| 2023. 05. 11. | 14:31:00
XXX
Az utazás öröm
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokaknak vágyálom, de csupán csak néhány embernek egy életstílus. Ez az utazás! A legtöbben csak vágyakoznak egy egzotikus vagy egy extrém, kalandokkal teli utazás után. Talán ezek a vágyakozók csak a saját korlátaik miatt nem indulnak útnak. Egy biztos, ha kilépünk a komfortzónánkból, akkor olyan csodák részesei lehetünk, amiket nem mindennap élhet át az ember.

Izland szebbnél szebb tájai szinte megbabonáznak. A vízesések, kanyonok, geotermikus mezők és a messzeségbe nyúló füves puszták azok, amiért érdemes az embernek átlépni a korlátait és útnak indulni. Persze sok ember fél az egyedülléttől, de ez sem tántoríthat vissza senkit. Mindig találhatunk megfelelő útitársakat a WanderWell izlandi utazásán.

Mi vár ránk a túrán?

Az egyhetes roadtrip-szerű túrán meglátogathatjuk a sziget legszebb látnivalóit, miközben körbejárjuk ezt a fenséges szigetet. Az ételek szerelmeseinek sem kell aggódnia, hiszen betekintést nyerhetünk az izlandi gasztrokultúra világába is az utazás során. Ha ez még mindig nem lenne elég, akkor megmártózhatunk a sziget legcsodálatosabb panorámájával megáldott termálfürdőjében is. Majd ezután életünk talán egyik legemlékezetesebb élményén vehetünk részt, hiszen láthatjuk a végtelen tenger csodálatos bálnáit, delfineit és lundáit. 

Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne lássuk azt, ami körülöttünk van. Ha legyőzzük korlátainkat és kilépünk abból a bizonyos komfortzónából, akkor ezen a túrán olyan felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk, amit sosem felejtünk el. 

Hogyan zajlik az utazás?

Budapestről szerencsére közvetlen repülőjárat közlekedik Izlandra, így viszonylag gyorsan megérkezünk a szigetre. A repülés okozta fáradalmak csillapítása érdekében a repülőtérről az első utunk a szállásukhoz vezet. Reykjavíktól, azaz Izland fővárosától keletre, az Arany körúttól nem messze szállunk meg. Akár egyedül, akár többen indulunk útnak, az első vacsora estéje biztosan emlékezetes lesz számunkra, hiszen itt ismerjük meg útitársainkat.

A napfényes éjszakát követően másnap már belevetjük magunkat a sziget legjavába. Hihetetlen látvány tárul elénk Keridbe érkezve, hiszen az egykori vulkánok krátereiben lévő, vakítóan kék tavak szinte szemet kápráztatóak. Amikor egy pillanatra felnézünk, a vulkán tetején állva érezhetjük, hogy miénk a világ! Az óriási terek, a végeláthatatlan vulkanikus formák és a hűs szellő olyan érzéseket keltenek bennünk, amiket szavakba önteni nem lehet. És ez még csak a kezdet!

Miért válasszunk egy ilyen élményt?

Az emberek nagy többsége vágyik a csodákra, bár kevesen hisznek benne. A csoda nem egy parányi varázslattal kezdődik. Ezt át kell élni és látni kell. Ha igazi csodára vágyunk és kellőképpen bátrak vagyunk, akkor Izland nekünk tartogatja magát. A szebbnél szebb tájak és tavak, a termálfürdő, a gasztrokultúra, az életstílus, mind ránk vár. Lássunk csodát és élvezzük minden pillanatát!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés