Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt a szünidő! – Játékok, amikkel elüthetjük az időt a strandon

| 2023. 05. 18. | 15:11:00
XXX
Itt a szünidő! – Játékok, amikkel elüthetjük az időt a strandon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden gyerek nagyon várja a szünidőt, azonban a szülőknek gyakran okoz fejtörést, hogy mivel foglalhatják le a gyerkőcöket a nyaralás során. A gyerekjátékok mellett a közös családi tevékenységek is vidámmá varázsolják a szünidőt; nézzük melyek a legklasszabb játékok, amikkel elüthetjük az időt a strandon!

1. Kártyajáték

A kártyajáték az egyik legjobb módja a közös családi időtöltésnek, ha ebéd után szeretnénk árnyékba húzódni a kora délutáni forróság elől. A kártyajáték számtalan előnye közül az egyik, hogy a játékboltokban kapható rengetegféle kártyapakli közül mindegyik kis helyet foglal, így bármelyik strandtáska alján elfér. 

A legismertebb típusok a magyar- és a francia kártya, amelyekre végtelen játék változat létezik, de vannak olyan népszerű kártyák is, mint az UNO, ami saját játékszabályokkal rendelkezik. Bár nagyobb gyerekekkel többféle lehetőségünk van, számos kártyajáték kapható egészen kicsik számára is!

2. Labdajáték

A labda a világ egyik legrégebbi és egyben legsokoldalúbb játéka. A különböző anyagokból készült, számos méretben kapható gömbök a kisbabáktól a felnőttekig mindenkinek képesek örömet okozni. Épp ezért érdemes a strandra is magunkkal vinni egyet, hogy feldobjuk a közös strandolást.

Akár a vízben, akár a parton labdázunk, biztosan jól fogunk szórakozni, hiszen rengetegféle olyan labdajáték van, amit kifejezetten a strandon érdemes kipróbálni. Sokan szeretnek a vízben állva passzolgatni, de vannak, akik az olyan, összetettebb labdajátékokat kedvelik, mint amilyen a strandröplabda.

3. Társasjáték

Az igazi családi „Jolly Joker” a társasjáték, hiszen végtelen változat létezik, minden korosztály számára! Az egésznapos strandoláskor és a szálláson egyaránt bevethető, ha a gyerekek kezdenek unatkozni vagy nyűgössé válni. Mivel mindenkinek megvan a maga kedvence, érdemes több játékot is vinni a nyaralásra.

Bár számos társasjátékot egészen nagy dobozban kapunk és a „felállított játék” is nagyobb helyet foglal, vannak olyan társasjátékok is, amelyek kifejezetten utazáshoz lettek tervezve. Egyes kártyajáték fajták is hasonlítanak a társasjátékokhoz, de választhatunk igazi, strandolós társast is!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés