Hirdetés

Nagyot durrant a Diehl Nyírbátorban!

MTI

2017.06.27. 10:22

Nagyot durrant a Diehl Nyírbátorban!

Családok százainak nyújt megélhetést.

Hirdetés

Mintegy 3,7 milliárd forint értékű beruházással bővíti kapacitását a Diehl Aircabin Hungary német légi ipari beszállító vállalat Nyírbátorban, amelyhez a magyar kormány 1,38 milliárd forint támogatást biztosít - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

Szijjártó Péter hozzátette: az 1902-ben alapított, máig családi tulajdonban lévő vállalat beruházása nyomán 230 új munkahely jön létre, új épületeket építenek, gépeket szereznek be.

Ha van olyan iparág, ahol a biztonságnak, precizitásnak főszerepe van, a repülőgépgyártás ilyen - mondta. Ez azt mutatja, hogy Magyarország megállja a helyét a magas hozzáadott értékű ipari beruházásokért folytatott nemzetközi versenyben, újabb iparággal kerül a világ élvonalába - tette hozzá Szijjártó.

A légi utasok száma évi 5,4 százalékkal emelkedett, így nő a légitársaságok igénye repülők iránt, amihez új beszállítók, új gyártási kapacitások kellenek. Az Airbus család új típusú repülőgépe, az A350-es iránti piaci igény is egyre nő, ehhez a géphez gyártják Nyírbátorban a kabinok belső berendezéseit - ismertette a tárcavezető, aki kitért arra, hogy a Diehl konszernnek világszerte 80 helyen vannak érdekeltségei és 16 ezer embert foglalkoztat.

Tavaly a magyar replülőgépipar teljesítménye 11 százalékkal nőtt, és meghaladta a 34 milliárd forintot, míg idén az első négy hónapban 6 százalékkal emelkedett. A szektorban 1600-an dolgoznak, 18 százalékkal többen, mint tavaly.

Rainer von Borstel, a Diehl repülőgépgyártás területén működő Diehl Aerosystems vezérigazgatója elmondta: legnagyobb partnerük és megrendelőjük az Airbus, az új A350-es repülőgéptípushoz szükséges kabinelemeket is Nyírbátorban gyártják.
A vezérigazgató felidézte, hat éve hozták létre a nyírbátori leányvállalatot, amely az első Németországon kívüli termelési egysége volt a cégnek. Pár alkalmazottal kezdték a működést, mára már több mint 500 munkavállalót foglalkoztatnak, és Nyírbátor teljes gazdasága hasznát látja a cég jelenlétének, sok területen támaszkodnak a helyi vállalatokra - tette hozzá. 
A vállalat és a magyar kormány nagyon jó együttműködést alakított ki - emelte ki.
Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: a megállapodásból családok százai, ezrei profitálnak majd a térségben.

A nyilvános cégadatok szerint a Diehl Aircabin Hungary Kft. 2016-ban 22,4 millió euró értékesítési árbevételt ért el, az egy évvel korábbi 16,2 millió euró után. A cég tavaly 670,7 ezer euró nyereséget könyvelhetett el.

repülőgépNyírbátorAirbusDiehl

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés