Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a határvadász-képzés

| 2017. 10. 03. | 20:24:00
Nyírbátor az egyik helyszín.
Folytatódik a határvadász-képzés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A határvadász-képzés újabb 49 résztvevője kezdte meg tanulmányait október 2-án Kiskunhalason és Nyírbátorban. Így összesen jelenleg 290-en vesznek részt határvadász-képzésben.

A Kormány 2016. augusztus 10-én döntött a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak 3000 fővel történő bővítéséről, melynek megvalósításaként a korábbi határrendészeti igazgatóság mellé egy újabb határrendészeti igazgatóságot állítottak fel, a határvadász bevetési osztályok száma hétről tizenötre bővül.

Az országos toborzás 2016. szeptember 1-jén kezdődött meg, jelentkezni a rendőrség Facebook és Twitter oldalán, emailben, telefonon, illetve valamennyi rendőri szervnél lehet. A felvételi eljárás első szakaszában a fizikai, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatok zajlanak. Ezt a pályaalkalmassági beszélgetés követi, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat kifogástalan életvitel ellenőrzésével zárul az eljárás.

 A határvadász-képzésre folyamatosan lehet jelentkezni, a pályázatokat mindaddig várja a rendőrség, amíg a háromezres létszámkeret erre lehetőséget biztosít. A folyamatos toborzás eredményeként gördülő rendszerben, ütemezetten indulnak a képzések.

 Az október 2-ai országos adatok alapján tavaly augusztus 25. óta összesen 3666-an nyújtottak be a határvadász-képzésre pályázatot. A kilencedik képzési ütem Kiskunhalason 21, Nyírbátorban 28 fővel indult hétfőn.

 A képzés első két hónapjában a hallgatók munkaviszonyban állnak, havi munkabérük bruttó 161 000 forint. A második hónap végén – sikeres vizsgát követően – 12 hónap próbaidő kikötésével a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába kerülnek, őrmesteri rendfokozatba. Alapilletményük bruttó havi 220 300 forint. A feltételek teljesülése esetén jogosultak nyelvvizsga, éjszakai és készenléti pótlékra, illetve a túlszolgálat megváltására pénzben vagy szabadidőben. Jogosultak a hivatásos állományt megillető élet- és balesetbiztosítási szolgáltatás díjmentes igénybevételére is. Béren kívüli juttatásként – többek között – évi 200 000 forint értékben cafetéria juttatásra, lakhatási támogatásra vagy albérleti díj hozzájárulásra, indokolt esetben szálló vagy garzon elhelyezésre, évente ruházati utánpótlási ellátmányra, munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésre, egészségügyi ellátásra, kedvezményes és mobiltarifa igénybevételére nyílik lehetőségük.

A képzések a rendészeti szakgimnáziumok felügyelete mellett, kihelyezett regionális helyszíneken folynak. A résztvevők maximum 34 fős tanulmányi csoportokban folytatják tanulmányaikat. A tancsoportvezetői, illetve oktatói feladatokat nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező hivatásos állományú tisztek, tiszthelyettesek látják el.

A most indult kilencedik képzési ütem 2018. március 30-án fejeződik be. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés