Hirdetés

Hatvan mátészalkai gyermeknek lesz jobb

szabolcsihir.hu

2017.10.20. 15:04

Hatvan mátészalkai gyermeknek lesz jobb
Fotó: illusztráció

Két program is elindul a városban.

Hirdetés

Két új gyermekvédelmi intézmény alapkövét rakták le a napokban Mátészalkán. A két épületben összesen hatvan gyermek számára biztosítanak az eddiginél jobb körülményeket.

A beruházás kapcsán tartott projektnyitó rendezvényen Kovács Sándor országgyűlési képviselő elmondta, hogy az úgynevezett kitagolási program célja, hogy a gyermekotthonokban élő gyermekek minél családiasabb környezetben nőjenek fel, ezért a korábbi „mamutintézmények” helyett kisebb otthonokban helyezik el őket. Ezt a célt szolgálják a Mátészalkán felépülő létesítmények is.

Megépül egy 4-szer 12 férőhelyes (48 fős) lakásotthon, ezzel folytatódik a korábbi 160 férőhelyes mátészalkai gyermekvédelmi intézmény férőhelyeinek kiváltása. Ennek első szakasza 2015-ben valósult meg, amikor megépült egy 48 férőhelyes épület.

Egy másik, részben ugyancsak európai uniós program keretében 24 speciális szükségletű gyermek élhet majd a kor igényeinek megfelelő körülményeket biztosító új gyermekvédelmi épületben. A projekt során felépül egy több mint 500 négyzetméteres 3-szor 8 fős lakóegység, valamint irodaépület a hozzá tartozó infrastruktúrával és a szükséges berendezésekkel.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság – mint kedvezményezett – az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósítja meg a projekteket.

Az új épületek a közvetlen szakmai igényeket kielégítik, így megvalósítható az a személyre szabott ellátás, amelyre a gyermekvédelemben lévő gyerekeknek szükségük van. Az otthonok megadják az optimális keretet, hiszen itt rendelkezésre áll majd a kellő infrastruktúra, a családias környezet, és biztosított lesz a megfelelő szakmai háttér is ahhoz, hogy a gyermekek fejlődése sikeres legyen.

Mátészalkagyermekvédelem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés