Hirdetés

Csaknem 500 sofőrt állítottak meg Szabolcsban

police.hu

2017.11.24. 10:32

Csaknem 500 sofőrt állítottak meg Szabolcsban

Razzia.

Hirdetés

A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai a Nyírbátori Rendőrkapitányság, a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály állományának bevonásával november 23-án finn módszeres ittasság-ellenőrzést végeztek a két kapitányság illetékességi területén. A demonstratív jelenlét elsősorban az ittas járművezetők és a dinamikus szabálysértők kiszűrésére, valamint a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére irányult.

A fokozott ellenőrzés ideje alatt a rendőrök összesen 469 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy sofőr bizonyult ittasnak.

Ellene a Mátészalkai Rendőrkapitányságon közigazgatási hatósági eljárást indítottak. A közúti kontroll során a rendőröknek több esetben kellett intézkedniük biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt. A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása jelentősen növeli a súlyosabb kimenetelű, akár halálos sérülések esélyét baleset bekövetkezésekor.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés