Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez történik, ha nem fújja el az adventi gyertyát

| 2017. 12. 15. | 14:53:00
Év végéhez közeledve megszaporodnak a tűzesetek.
Ez történik, ha nem fújja el az adventi gyertyát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet péntek délelőtt Kisvárdán, a Vári Emil Általános Iskolában bemutatóval a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság.

Az érdeklődők láthatták, mekkora gondot okozhat egy rosszul rögzített, elboruló égő gyertya, vagy egy zárlatos fényfüzér.A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság évről-évre a megye nagyvárosaiban hívja fel a figyelmet arra, milyen veszélyeket rejt magában a sütés-főzés, illetve a szobában elhelyezett kályha, magára hagyott meggyújtott gyertya.
Az általános iskola udvarán állították fel a szobaként berendezett konténert, ahol azt szemléltették, hogy egy felügyelet nélkül hagyott, elboruló égő gyertya, vagy egy zárlatos fényfüzér milyen károkat tud okozni, ha a lángok percek alatt átterjednek a helyiségben lévő berendezési tárgyakra.

A tűzmegelőzési bemutatón Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ismertette az adventi és karácsonyi időszak veszélyeit. Mint mondta,

 

nem telik el ünnep karácsonyfa vagy adventi koszorú tűz nélkül, mivel a fűtött lakásban hamar kiszáradnak a fenyőfák és az élő ágakból díszített adventi koszorúk, amelyek az égő gyertyától pillanatok alatt meggyulladhatnak

A felügyelet mellett fontos, hogy ezek környezetében ne helyezzünk el gyúlékony tárgyakat, illetve a nagyobb biztonság érdekében egy nem éghető anyagból készült alátétre helyezzük a koszorút, ne pedig közvetlenül az asztalterítőre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés