Nagy erőkkel keresik a Kállósemjénben landolt gép személyzetét

police.hu

2018.01.17. 14:45

Nagy erőkkel keresik a Kállósemjénben landolt gép személyzetét
Fotó: police.hu

Illegális migránsok utaztak a repülőn.

Hirdetés

Hirdetés

Keleti irányból érkezett Magyarország légterébe az a kisrepülő, amely Kállósemjén külterületén, egy mezőgazdasági területen landolt illegális migránsokkal a fedélzetén 2018. január 15-én.

Az An-2 típusú, ukrán lajstromozású repülőgép leszállási helyére elsőként érkezett rendőrök, a légi járművet álló motorral, személyzet és utasok nélkül találták meg. Az összehangolt rendőri tevékenység eredményeképpen rövid időn belül elfogott három afgán és nyolc vietnámi állampolgárságú illegális migráns közül, akik a nyomozás adatai szerint a gép utasai voltak, egy afgán férfi terjesztett elő menekültstátusz iránti kérelmet. A rendőrség a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a menekültkérelmet benyújtó külföldit az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték 2018. január 17-én, társai idegenrendészeti őrizetben vannak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozás keretében a repülőgépet lefoglalta, a szállíthatósága érdekében szükséges szétszerelése folyamatban van.

A repülőgép személyzetét a rendőrség jelenleg is jelentős erővel keresi.

migrációmigránsKállósemjén

Hirdetés

Szóljon hozzá!