Miniszterelnöki vizit Nyírbátorban

Szabolcsihír/MTI

2018.03.12. 10:59

Miniszterelnöki vizit Nyírbátorban
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Rosenberger gyárát látogatta meg.

Hirdetés

Hirdetés

Nyírbátorba érkezett hétfőn délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, és beszédet mondott az autóipari alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. nyírbátori gyárában.

Magyarország is szeretne olyan családi vállalkozásokat, amelyek hasonló eredményeket és sikereket érnek el, mint a németországiak - mondta Orbán Viktor hétfőn Nyírbátorban, ahol bejelentette az alkatrészgyártó Rosenberger Magyarország Kft. mintegy hatmilliárd forint értékű új beruházását.

A kormányfő hangsúlyozta, a rendszerváltás után a magyar piacgazdaság előtt példaként általában Németország szerepelt, amely egy vesztes világháború után is képes volt megteremteni az új német ipart.
A német családi vállalkozások a német emberek 68 százalékának adnak munkát, és a teljes német gazdasági teljesítménynek mintegy 50 százalékát adják. "Ide szeretnénk eljutni mi is" - jelezte. 

"Olyan gazdaságot szeretnénk, mint a német, a családi vállalkozások adják a jövőben a reményeink szerint majd a teljes magyar gazdasági teljesítmény felét, és azt szeretnénk, ha a magyar embereknek mintegy hatvan-hatvanöt százaléka a magyar tulajdonú gyárakban és üzemekben dolgozhatna"

- fogalmazott a miniszterelnök.

 

Úgy tudjuk, Nyírbátorból Nyírbogátra utazik, délután pedig Nyíregyházán tárgyal Kovács Ferenc polgármesterrel.

 

Orbán ViktorNyírbátorOrszággyűlési választás 2018

Szóljon hozzá!

Hirdetés