Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem találtak legyőzőre ezek a mátészalkai fiúk

| 2018. 06. 23. | 16:05:00
Még nyúlgátat is kellett építeniük Nyíregyházán.
Nem találtak legyőzőre ezek a mátészalkai fiúk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 23-án szervezete meg országosan is egyedülálló módon a területi önkéntes mentőcsoportok megyei versenyét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházán, a Bujtosi városligetben. Az eseményen a társ- és együttműködő szervezetek képviselői, valamint a járási hivatalok vezetői is részt vettek.

Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Szemán Sándor, Nyíregyháza Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője és Varga Béla ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg a rendezvényt.

A 15 csapat 9 állomáshelyen mérte össze tudását, amelyben elméleti és gyakorlati feladatokban kellett bizonyítaniuk. Így volt homokzsáktöltési, távoldobási feladat, de nyúlgátat, mobilgátat és sátrat is építeniük, valamint bontaniuk kellett az ötfős csapatoknak, valamint be kellett bizonyítaniuk, hogy füsttel telítődött épületben hogyan tájékozódnak, illetve a sérültek legrövidebb időn belül történő mozgatása is a feladatok között szerepelt a katasztrófavédelmi teszt mellett. Volt honvédelmi és katasztrófavédelmi felkészítés, a vízügyi feladatokban pedig a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai működtek közre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés