Hirdetés

Nem találtak legyőzőre ezek a mátészalkai fiúk

szabolcsihir.hu

2018.06.23. 14:05

Nem találtak legyőzőre ezek a mátészalkai fiúk

Még nyúlgátat is kellett építeniük Nyíregyházán.

Hirdetés

Június 23-án szervezete meg országosan is egyedülálló módon a területi önkéntes mentőcsoportok megyei versenyét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházán, a Bujtosi városligetben. Az eseményen a társ- és együttműködő szervezetek képviselői, valamint a járási hivatalok vezetői is részt vettek.

Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Szemán Sándor, Nyíregyháza Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője és Varga Béla ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg a rendezvényt.

A 15 csapat 9 állomáshelyen mérte össze tudását, amelyben elméleti és gyakorlati feladatokban kellett bizonyítaniuk. Így volt homokzsáktöltési, távoldobási feladat, de nyúlgátat, mobilgátat és sátrat is építeniük, valamint bontaniuk kellett az ötfős csapatoknak, valamint be kellett bizonyítaniuk, hogy füsttel telítődött épületben hogyan tájékozódnak, illetve a sérültek legrövidebb időn belül történő mozgatása is a feladatok között szerepelt a katasztrófavédelmi teszt mellett. Volt honvédelmi és katasztrófavédelmi felkészítés, a vízügyi feladatokban pedig a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai működtek közre.

A verseny összesítése után az első helyezett a „Kraszna”- Mátészalkai Járási Mentőcsoport (Nagyecsed ÖTE) lett, a MAGOR Katasztrófa-elhárításban Résztvevők Támogatásáért Egyesület, valamint a Nimród Kemecsei Járási Mentőcsoport előtt.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés