Hirdetés

Nem akármilyen műlábat kap a Nyíregyházán mentett kis gólya

Szabolcsihír

2018.07.19. 19:58

Nem akármilyen műlábat kap a Nyíregyházán mentett kis gólya

Valószínűleg a Hortobágyon lesz az állandó otthona.

Hirdetés

Műlábat kap a Nyíregyházán mentett kis gólya - ezt Nagygyőry Anna, a hortobágyi madárkórház önkéntese mesélte el a Szabolcsihírnek.

Az évek óta madármentéssel foglalkozó, biológia szakos egyetemista (a képen nővérével és a mentett gólyával) vette magához július elején az Írisz utcai fészekből kipottyant kis gólyát, miután édesapja és a tűzoltók lehozták a magasból, ahol a lába és a szárnya is belegabalyodott a bálakötöző madzagba.

Anna másnap Nyíregyházáról a hortobágyi madárkórházba szállította a gólyát, ahol elvégezték rajta a szükséges vizsgálatokat.

Itt megállapították, nem csak a lába sérült a fészekből kiesett, vagy kidobott madárnak.

Mint Anna elmondta, kiderült, a gólya egyik szárnya korábban áramütést szenvedhetett, de ez helyrehozható, fogja tudni használni. Viszont műlábra lesz szüksége.

A gólyának nem akármilyen műlába lesz ám, ugyanis

egy 3D-s nyomtatással foglalkozó kft. felajánlotta, 3D-s nyomtatóval elkészíti a műlábat a mentett kis gólyának.

Előbb azonban meg kell erősödnie a gilicének, akinek az általános állapota egyébként jó. Van étvágya, halat és húst eszik, és már próbál hangot is kiadni, ami jó jel.

A jó minőségű műlábbal pedig szinte teljes életet élhet majd a hortobágyi gólyakertben. Habár nem hagyhatja el a helyet, családot alapíthat és szaporodhat.

Cs.K.

 

Nyíregyházagólyamentéshortobágyi madárkórház

Hirdetés

Hirdetés