Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gáz. Tízezer forint miatt emeltek vádat Nyíregyházán

| 2018. 09. 21. | 09:57:00
A szerelő magánakciózott. Volna.
Gáz. Tízezer forint miatt emeltek vádat Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja az ügyészség azt a gázszerelőt, aki tízezer forintot kért egy nyírbátori családtól azért, hogy a gázórát ne szerelje le.

A vádirat lényege szerint a nyírbátori családnak tartozása keletkezett a gázszolgálgató cég felé, azonban ezt idővel sikerült rendezniük. Sajnos az ügyintézés elhúzódása miatt a gázszolgáltató intézkedett a szolgáltatás megszüntetése iránt is, és ezzel a feladattal megbízott egy korlátolt felelősségű társaságot.

Az említett kft. dolgozója a vádlott, aki társával megjelent a fogyasztó lakásában, és előbb az otthon tartózkodó egyik családtagtól, majd a hívásra hazaérkező háziasszonytól is tízezer forintot kért cserébe azért, hogy a gázórát ne szerelje le, azaz gázszolgáltatást ne szüntesse meg. Közölte a háziakkal, hogy a jegyzőkönyvben azt fogja feltüntetni, hogy műszaki okok miatt nem tudta végrehajtani a gáz kikötését.

A háziasszony nem volt hajlandó fizeni, és arról is tájékoztatta a vádlottat, hogy a tartozását már rendezte, ennek ellenére a vádlott a gázszolgálgatást megszüntette.

Az ügyészség vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

Az új büntetőeljárási törvény rendelkezései szerint a bíróság az ügyben előkészítő ülést fog tartani, amelyen a vádlott, védője és az ügyész vesz részt. Amennyiben a bűncselekmény elkövetését eddig tagadó vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor enyhébb büntetésre számíthat. Ebben az esetben az eljárás ezen az ülésen be is fog fejeződni, és nem lesz szükség a tanúk kihallgatására sem.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés