Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Stadiont kap Nyíregyháza is, de nem focit!

| 2018. 09. 10. | 16:42:00
Itt van Szabó Tünde nagy bejelentése.
Stadiont kap Nyíregyháza is, de nem focit!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Multifunkciós autó- és motorsport aréna épülhet Nyíregyházán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) pedig rali Európa-bajnoki futam megrendezésére pályázik még ebben az évben.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány a Beruházás Előkészítő Alap felhasználásával biztosít forrást a nyíregyházi létesítmény előkészítési, tervezési fázisainak megvalósításához, amelyeknek határideje december 31.

Meg kell találni a létesítmény megépítésére alkalmas ingatlant, hatástanulmányokra van szükség, valamint el kell végezni az év végéig a szükséges tervezési munkát is

- mondta Szabó Tünde, és hozzátette: tudatosan választották az ország észak-keleti régióját, amelynek felzárkóztatását egy ilyen beruházás többek között a munkahelyteremtéssel, valamint a turizmus élénkítésével is segíteni tudja. A szakállamtitkár arról is beszélt, hogy a tervezett létesítmény elsősorban a ralikrossz, az autókrossz, és az utánpótlás-nevelés szempontjából kiemelt jelentőségű gokart szakágnak jelent majd valódi otthont, megteremtve a 21. századi követelményeknek megfelelő, professzionális feltételeket.

Tervben van egy vezetéstechnikai központ, egy 50 szobás szálloda, valamint egy konferenciaközpont megépítése is itt, hiszen így edzőtáborozási, tesztelési lehetőségeket tudunk biztosítani nemcsak a hazai sportolók, hanem a környező országok versenyzői részére is

 - jelentette ki Szabó Tünde.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés