Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs lógás a suliból Mátészalkán!

| 2018. 10. 16. | 13:13:00
A szülők felelőssége is.
Nincs lógás a suliból Mátészalkán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Mátészalkai Rendőrkapitányság, a Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények és a Család és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai ellenőrizték október 13-án Mátészalka belvárosában az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat. A hatóságok munkatársai több fiatalt ellenőriztek, hogy megbizonyosodjanak arról, minden diák igazoltan maradt távolt az iskolai foglalkozásoktól.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet! Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a cselle

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés