Hirdetés

Hirdetés

Gospel-karácsony Nyíregyházán

szabolcsihir.hu

2018.11.16. 11:21

Gospel-karácsony Nyíregyházán

Amerikai életérzés, szívhez szóló dalok, hatalmas buli a templomban.

Hirdetés

 Először látogat Magyarországra a Tennessee Állami Gospel Kórus – a hazai közönség elsőként lehet részese ennek a páratlan közösségi élménynek. A 35 fős csapat zömében fiatalokból áll, de velük énekel három híres szólista is, többek közt a Magyarországon már megfordult David Bratton, aki több mint 40 héten át vezette a Billboard Gospel listját az Every Praise című világslágerével, melyet azóta már magyar nyelven is felénekeltek. A kórust mindig élőben, egy öt tagból álló zenekar kíséri. Repertoárjukban ragaszkodnak a gyökereikhez, az afroamerikai gospel zenéhez, szívhez szóló dalokat adnak elő, igazságról, szegénységről, megértésről és Jézusról.

A szólista és a kórus felelgetős énekéhez látványos, dinamikus koreográfiák tartoznak.

Ennek köszönhetően már rengetegszer előfordult, hogy az előadás a közönséget is magával ragadta és a koncert vége felé a nézők már állva együtt énekeltek a kórussal.

Az 1997-ben Travis Bryan által alapított New Direction Tennessee Állami Gospel Kórus számos díjat és elismerést nyert már az évtizedek során. Amerikában jelenleg is az egyik legnépszerűbb, legközkedveltebb kórusok közé tartozik. Az első nagy díját 2011-ben Atlantában nyerte a National Gospel of Fameben. Két évvel később, 2013-ban nyerte el a Verizon How Sweet The Sound rangos gospel versenyét, 2015-ben Louisville-ben a National Choir Explosiont a közönségdíjjal együtt, majd 2016-ban az alabamai Huntsville-ben a Joyful Noize kórusverseny első díját.

Az New Direction folyamatosan növeli népszerűségét, rengeteg országban jártak már, valamint televíziós műsorokban is szerepeltek, mint például a Bobby Jones Gospel Show, Dewitt Johns, ahol olyan nemzetközi sztárokkal is felléptek, mint Kevin Davidson & The Voices. A kórus Justin Butler karmester vezetésével a 25 koncertből álló európai turnéja során Magyarországot követően még koncertet ad Romániában, Svájcban, Olaszországban és a Vatikánban is.

A NEW DIRECTION GOSPEL CHOR (USA) KONCERTJE
Nyíregyháza, Evangélikus templom
December 6., 19:00
Jegyek kaphatók:
Kelet-Magyarország szerkesztőség
99,4 Sunshine FM szerkesztőség
online ITT a oldalon 
Facebook-esemény ITT

gospel

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés